Evo. Ogledal sem si en film, za katerega ne bom niti pisal glavnih igralcev. Zakaj, vam bo jasno čez nekaj časa.

Govorim o filmu 3 Idiots. Zanimiva komedija o treh prijateljih iz dijaškega doma, kjer so ušpičili marsikatero neumnost. No, z izjemo zaljubljenosti dijaka v profesorjevo hčerko. Del filma je namenjen skakanju. Skakanju iz enega obdobja v drugo. Po desetih letih se sošolec spomni na sklenjeno stavo. Gre se za to, da ugotovijo kdo je največ dosegel v življenju. Seveda se morajo vsi skupaj dobiti, a za enim se je izgubila vsaka sled. Ja, treba ga je poiskat, kar je zelo težko, saj med iskanjem ugotovijo, da jim je tudi o imenu lagal in da sploh ni ista oseba, za katero se je izdajal. Shit happens.

Iz mojega vidika je to film, ki nam da neko vero v to, da ni vse tako slabo, kot izgleda. Pokaže nam, kako ne smemo siliti otrok v študij nečesa, kar si ne želijo in kaj je važno pri izbiri poklica. In že zgoraj omenjeni preskoki iz enega obdobja v drugega, so prav lepo narejeni, tako, da tudi najbečji butec razume.

Ima pa tudi nekaj slabosti. Prva je ta, da je njegova dolžina skoraj tri ure. Dobro pri tem je, da se ne začnemo dolgočasiti, le malo moramo biti potrpežljivi. Druga slabost je, da je nekaj plesnih točk vmes, kar definitivno ne spada k takemu filmu. In tretja? Ta, da je film malezijski in je to razlog, da ne napišem glavnih igralcev, saj se mi lahko še kaj zlomi.

Pa še težko je napisat, ali ga priporočam ali ne. Konec koncev je čisto spodobno tv razvedrilo, s trenutno oceno 8.2 na imdb. Meni ni žal, da sem si ga ogledal. Da pa se boste še lažje odločili, vam prilagam trailer.

One Thought on “3 Idiots

  1. To je bil prvi Bollywood film, ki sem si ga ogledal in….sem bil prijetno presenečen. Enostavno sem tri ure brez prestanka buljil v ekran… da bi ga pa gledal v kinu me pa ne prijema, ravno zaradi tistih deset-in-več minutnih plesnih in pevskih vložkov, ki se jih da na računalniku tako preprosto preskočiti 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation