Da postane moj blog še malo bolj izobraževalne narave, sem se odločil, da odprem še eno kategorijo, kjer vas bom naučil malo o besedah, pomenu besed in skovankah, ki jih bom za vas, dragi bralci in spoštovane bralke odkrival in izumljal. Seveda se bomo ob branju tudi zabavali. Začeli bomo kar s prvo črko abecede, da bo pregled lažji, pa bomo prvi črki dodali še drugo, prav tako po abecednem redu. Torej, lahko začnemo.

Aa : to je največkrat kratica za anonimne alkoholike, america’s army, adrio airways in še kakšno podobno organizacijo. Slovenska beseda, ki bi se začela z aa, ne obstaja, mogoče pa dobimo kakšno tuje ime, kot na primer Aaron, tudi pri nas. V tujini pa se tako imenujejo nekateri pevci, igralci, športniki, verjetno tudi kak model, ki ga ne poznamo. Kak profesor na srednji šoli nekje na jugu Severne Karoline ali avtomehanik pri Fordu. Podobno je tudi Aaliyah žensko ime, najbolj poznana pa je že pred desetimi leti preminula pevka. Med športniki lahko najdemo še Aamodta, zdaj že štiridesetletnega smučarja, verjetno že upokojenega. Poleg tega lahko na tretje mesto, po dveh ajih postavimo kakršnokoli črko, se gre vedno za neke kratice ali oznake.

Pa da ne bo izgledalo tako zelo dolgočasno modrovanje o zaporednih črkah a, lahko napišemo, da je to v neki zelo zajebani šoli največkrat uporabljen odgovor. Recimo, vprašanje: zakaj se masa z večanjem hitrosti nekega predmeta veča? In sledi odgovor mozoljastega pubertetnika: aaaaa, hm, khm khm, aaaaaaaa.

Večkrat srečamo več zaporednih ajev tudi v filmih. Predvsem v filmih za odrasle. Porničih, kaj, saj vemo vsi za kaj gre. Recimo, porno igralki ali po domače nataknjenki ali izvajalki določenih spretnosti, prihaja. Celoten fuk smo poslušali izdihljaje varianta ah, ah, ah, aah. Proti koncu, ko se poveča hitrost penetrirajočega predmeta v žensko telo, ne glede na odprtino, se tile izdihljaji skrajšajo, skrajša se tudi razmak in nastane? Seveda, aaaaaaaaaaa. Orgazem. Poljubno lahko seveda za kakršnokoli obrazložitev uporabimo katerikoli samoglasnik.

Vrtec. Tam slišimo precej dolgo besedo, sestavljeno iz črke a in črke m. To je, ko vzgojiteljica sili otroka z ne ravno dobro hrano in gre nekako takole: no, odpri usta. Seveda otrok odpre usta, vzgojiteljica pa izgleda blazno smešno (odraslemu opazovalcu )s ponazorjenim zvokom aaaaaaam.

Najdemo te dve črki še marsikje, recimo v glasbi, literaturi, še v medijih se velikokrat pojavijo. So del vsakdana. Ponazarjajo tudi strah, predstavljajte si, da se v odpravi King Konga postavite za vogal in prej kot v roku dveh minut se bo nekdo ustrašil in jih izrekel. Prav tako z njima prikazujemo tudi začudenje v stripih, pa bolečino in že zgoraj omenjene orgazme.

Prva lekcija je za nami, upam, da ste se zabavali, kaj naučili in vas vabim, da se zopet pridružite v četrtek, ko bomo modrovali o besedah, ki se začnejo na ab.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation