Čez teden dni bo jasno vse, kako in kaj bo. Le ne vem, zakaj imam občutek, da se ne bo spremenilo nič, da bo še vedno po starem in da bo še vedno vsak svoje sreče kovač.

A ker nočem biti kot nekateri, ki napišejo nekaj o politiki le zato, da dosežejo večjo branost, mene pa boli kita za to, raje napišem kaj drugega. Recimo o vremenu, ki sicer pride pod ničlo, a so vseeno dnevi še kar topli. Nekakšna pozna jesen bi lahko rekli, saj poletno niti ne izgleda. A vseeno bi lahko že zapadlo malo snega ali dalo vsaj kakšen znak, da je zima, da smo skoraj decembra in da se ne spodobi pretiravat. Pa čeprav me boste zdaj vsi, ki tri tedne niste videli sonca, skritizirali, ampak nimam nič proti. Naj soje sonce, nisem za to, da ga ne bi videl. Le naj bo tudi malo snega, naj pritisne mraz, vsaj za nekaj časa, da dokončno odpade listje, da se narava spočije in pripravi na novo življenje.

Ob takem vremenu ni niti užitka iti v savno, ki jo obožujem. Letos še nisem bil. Sem pa zato fasal pošten prehlad, ki je posledica ravno tega vremena. Pač, toplo, pa skačeš ven, pa noter, pa daš mal gretja, pa se slačiš, potem pa imaš.

Filec, kaj bluziš za boga svetega, napiši raje kaj bolj pametnega. Pa bom. Poleg tega, da sem navdušen nad morjem, nudizmom, dobrimi avtomobili, dobro hrano, pijačo, kolesarstvom, blogi, tehničnimi igračkami, filmi, videoigrami in še marsičem, je tu še ena moja strast. Družabne igre. Nenehno težim Petri, češ, greva en monopoli. Njej pa ni do tega, ker me vedno premaga, seveda. Ne bom se delal frajerja in napisal, da ji pustim zmago, da bi izgledal bolj kavalir, nasprotno, enostavno boljša je od mene. In ker ona vedno zmaga, ker ji ni do tega in ker se ji včasih preprosto ne da, iščem novega kandidata, ki bi z menoj igral monopoli. Pa da se igra razpotegne na kaki dve uri ali več, je pa sploh zanimivo, napeto in nikakor dolgočasno. In to je ena izmed stvari, ki si jih želim za enega od dobrih mož, da dobim kako družabno igro v svojo last. Za dolge zimske večere, če sploh bo zima letos.

Obenem sem prišel na eno spletno stran, kjer nekdo piše, kako zelo je reven, da mu država noče pomagat, da je prodal stanovanje in se odselil k mami, kjer bo skrbel zanjo. Pa to niti ni nova zadeva, je bilo v časopisju že nekaj let nazaj, pa na preverjeno, pri tedniku in ne vem še kje vse. In ni bistvo v tem, kakega spola je ta oseba. Resnično, tragična zgodba, kako se življenje poigra s človekom in mu vzame vse, kar mu vsaj malo pomeni. Svetujem, da se nikar ne udeležujete darovanja denarja preko nekoga tretjega za ljudi, ki so pomoči potrebni. Če vam je res do tega, sedite v avto, zapeljite se do tega človeka in mu dajte denar v roke. Tako boste vsaj vedeli, da ste ga dali in da ga je nekdo dobil. Zakaj vam to pravim, zato, ker primer, ki sem ga opisal zgoraj, poznam.

Ta oseba se je preselila iz stanovanja zaradi želje po denarju. K mami v hišo, ki je stara, potrebna obnove, mama pa tudi potrebuje pomoč. No, namesto za popravilo hiše, je šel denar za nov avto, vreden približno 15000 evrov, pa za eno potovanje, brez mame, seveda in za zadostno količino alkohola. Potem se pritožuje, da država slabo skrbi zanj. Logično, 500 evrov ni dosti, če bi ti tako zelo slabo šlo, ne bi kadil marlboro, visel po gostilnah in se vozil gor pa dol s svojim novim avtom. Tako pa je denar šel, mama je še vedno potrebna pomoči, on pa se pritožuje, ker drugega dela tudi nima. Baje ima težave v hrbtenici, a za volanom upa sedet, pa na šanku viset. In takemu naj bi pomagal?

One Thought on “Bo zima letos?

 1. Pipijaz on 29. novembra 2011 at 18:13 said:

  ej, pričela sem se spraševati če je sploh prav, da pomagamo.
  Pomagamo posamezniku ali državi, katere dolžnost je, da
  pomaga in ne, da revnim krade nas pa sili, da kličemo 090..
  pa še kaj.
  Enostavno ne maram države v kateri se dogaja, kar se
  dogaja, v naši kokoški, brez perja.
  Kaj naj ti rečem: sneg je gnoj revežev torej narava ve, kaj počne.
  Vse ob pravem času, na pravem mestu:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation