Poglejmo in modrujmo o temle videospotu.

Brooke Gabrielle Fraser Ligertwood, bolj znana kot Brooke Fraser je leta 1983 na Novi Zelandiji rojena pevka. Že to diši po dobrem. Vsaj meni, saj so me od nekdaj privlačili tisti kraji. Pa čeprav ta simpatična pop pevka skoraj ni bila znana pri nas, je letos kar razpasla tole spevno melodijo tudi po naših radijskih valovih. Več o njej si lahko preberete na Wikipedii, kjer sem si tudi sam sposodil nekaj informacij, a to sedaj ni bistvo.

V videospotu vidimo nekaj vode, kar je sicer povsem primerno glede na besedilo. Pa naj bo ta voda v skodelici, narisana, v obliki dežja ali pa mogoče v slini na jeziku, ki ga pokaže na koncu. Zanimiva je tudi risana babuška, vsaj mene spominja nanjo. Pojma pa nimam, zakaj ima nenehno zaprte oči, saj se bo še kam zaletela v tem gozdu.

Kaj neki bi lahko bilo v vodi. Mogoče morski pes, postrv ali le neka čer. Domišljija v tem primeru resnično ne pozna meja. Vsekakor pa je nekaj, kar ji sporoča nekaj lepega, ljubeznivega. Lahko sklepamo, v nasprotnem primeru se ne bi tako nasmihala v spotu.

In glede na to, da je del videospota animiran, lahko sklepamo, da ga bo kdaj videl tudi kak otrok. In le upamo lahko, da ne bo opazil tiča, ki raste iz drevesa in ga pokaže kar dvakrat. Pa čeprav lahko verjamemo ustvarjalcem spota, da je tisto veja, vseeno. Bolj spominja na tiča, kot na karkoli drugega. In celo enkrat visi in drugič stoji.

Resnično, smisel za humor, smisel za umetnost in napake ne poznajo meja. Resnica pa je, da vsaj meni Brooke v tem videospotu, pa tudi marsikaterem drugem deluje tako všečno, nagajivo, pohotno in pocukrano. Simpatična, pač. In njena izgovorjava, ko skoraj žvižgne pri petindvajseti sekundi. Simpatično.

Me zanima koliko od vas je to sploh opazilo? Priznam, da tudi sam nisem, dokler nisem prebral nekaterih komentarjev.

One Thought on “Brooke Fraser – Something In The Water

  1. David on 9. novembra 2011 at 11:48 said:

    Dober komad, gre tud lepo v uho. Do danes pa nisem vedel katera je izvajalka. No priznam da tudi nisem preveč iskal po netu kdo je to.
    Hvala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation