Danes sem v svoje roke vzel tole simpatično baladico, ki je idealna za te jesenske dni. Za se mal stiskat pa take fore.

Ko se noč spusti, na ulici prižgo luči,
malo se shladi, mesec zadnji krajec dobi.

Evo, že tu kaže na jesen. Poleti se namreč bolj malo shladi. Ne vem zakaj mi pride na misel malo obmorsko mestece, čeprav ga skoraj ni mesta, kjer se ne bi prižgale luči. Mogoče Jesenice.

Slišim da si spet, hotla se lepo imet,
in da ves ta svet, okoli tebe je ujet.

Opravljivke. Povsod so. Kot podgane v Napoliju. Nekdo mu je povedal, da se je punca hotela lepo imet, zdaj pa se čuti sam pri sebi pomembnega. Kako je pa svet ujet okoli nje, mi nekako ni jasno, čeprav izražanje v besedilih temelji na teoriji. Kot bi recimo napisal, da bom oblak privezal zate. V praksi, hmm…kam? S čim?

Lahko bi si kdaj čas vzela, da skupaj bi ga preživela in
delala stvari.

Tipičen refren zaljubljenega fanta, razočaranega v ljubezni. Ko je zaljubljen vanjo in ne ve še, da ga bo zdaj zdaj zapustila. In skupaj preživet čas in delanje stvari diši po neki romantiki. Pač, ne bi belila stanovanja, ampak nekaj bolj romantičnega, iskala štiriperesne deteljice, štela stopinje v pesku in opazovala veverice. Ter se ob tem držala za roke.

Toliko reči, imam še za povedat ti,
a sem brez moči, le upanje mi ne zbledi.

Kot bi ga bilo sram. Ne upa si povedati, priznati svojih čustev. Obenem upa, da bo kmalu zbral pogum in se ji zaupal, še preden izve, da ga bo pustila. Odvrgla kot igračo.

Lahko bi si kdaj čas vzela, da skupaj kdaj bi zvezde štela in
delala stvari ...

Malček spremenjen refren. Kot sem že rekel, malo o romantiki in štetje zvezd definitivno spada zraven.

Spet se ti mudi, vse hitreje se vrti,
tvoj korak beži, izgubiš se v množici ljudi.

Dober opis odhajanja. Zbrala je pogum in šla. Kot da je on kriv za to in še za vse ostalo zraven. Kot smo vedno moški krivi za vse.

Škoda je, da se vsi domači bendi nimajo kje kazati. Razen tistih, bolj poznanih, dlje nastopajočih. Zato pohvala tvs, da so se odločili spet imeti oddajo z videospoti, ki verjetno ne bo dolgo živela. Odkar ima vsaka hiša internet, so take oddaje obsojene na hiter propad, palijo le še narodnozabavno obarvane oddaje.

In Carpe Diem so vsaj zame en boljših bendov, tisti, ki presenetijo. Sploh se jih ne da opredelit, saj vsak komad zveni drugače. Enkrat so pop, drugič ska, tretjič rock in potem še zgoraj opisana balada. Hvala bogu, da se niso opredelili in ostali pri eni zvrsti, temveč igrajo skoraj vse. Nikakor pa jim ne svetujem, da sledijo v tej smeri in grejo poskušat še s harmoniko, raje ostanite na tej poti. Ampak, zelo všečno je, da imajo v skoraj vsakem besedilu vsaj kapljico humorja, da njihova glasba povzroča poslušateljevo bobnanje s prsti po volanu, mizi in še kje. Da gre v uho in zlahka tam tudi ostane.

Hvala, fantje, da za razliko od nekaterih delate dobro glasbo, imate mojo podporo. Želim vam še obilo uspehov.

Carpe Diem – Delala stvari

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation