Pravo vreme za filme, vsaj jaz ne vidim drugega smisla v dežju, vetru in mrazu. Časa na pretek, zato sem kar precej stvari videl, ki jih lahko opišem. Ampak počasi.

Diary of A Wimpy Kid iz lanskega leta je prisrčna komedija o Gregu, katerega čaka svetla prihodnost. Do takrat pa more preživeti še eno preizkušnjo. Osnovno šolo. Kar sploh ni lahko, saj ima Greg kup težav, ki jih hoče na vsak način rešiti, a se vedno bolj pogreza v njih. Njegov najboljši prijatelj Rowley sploh ni za v šolo in se ga bi Greg najraje izogibal, a je edini, ki ga pozna. Ob vseh sporih mu vseeno stoji ob strani, celo prevzame krivdo nase, da bi se le bolje počutil.

Film je tako zelo zanimiv, da si ne želimo konca. In glej ga zlomka, letos so posneli drugi del oziroma nadaljevanje. Čas v Ameriki drugače teče, tako lahko sklepamo, saj je Greg v prvem filmu šel v peti razred, v tem, le letu kasneje posnetem pa gre že v sedmega. Kakorkoli.

Tu, s pojasnitvijo, da gre za drugi film, so naslovu dodali še podnaslov Rodrick Rules. V bistvu je isto kot v prvem, le da je nekaj for več, malo bolj zabavno in v malček lepšo punco je Greg zagledan. Bolj se gre o odnosu s svojim bratom, s katerim sta si bila nonstop v laseh. Zdaj pa mama začne plačevati, da bi postala prijatelja. A vse skupaj jo stane več, kot je mislila.

Resnici na ljubo, čisto spodobna komedija, primerna za današnji dan. In nič več. Sicer vsebuje nekaj humorja, celo nekaj še neznanih in nevidenih štosov, to je pa tudi vse. Primerna predvsem za osnovnošolce in osnovnošolke, lahko pr tudi kakšna mamica primerja svojo družino s filmsko.

Zachary Gordon je tisti fantič, ki je odigral Grega. Robert Capron je njegov debelušni prijatelj, potem je tu še nekaj manj znanih imen. Za vsakega nekaj, bi se lahko reklo.

In? O ja, pride tudi tretji del.
Trailer 1

Trailer 2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation