Čez vikend, ko ga je vreme pošteno sralo, je bil več kot primeren čas za filme. Tako sem si pogledal nekaj novejših in nekaj starejših izdelkov, med katerimi sem naletel na marsikaj.

Prvi je bil ”Being John Malkovich”. Film s trenutno oceno 7.9 na imdb spada med klasike. Priporočalo mi ga je veliko ljudi in ok, bilo ga je potrebno in vredno pogledat. Craig, čudak in zgubljenec je nadarjeni lutkar, ki se komaj preživlja. Ne glede na duhovitost in talent prihaja domov praznih žepov. Žena Lotte je zaposlena v trgovini z malimi živalmi, ki prihajajo kar z njo domov. Seveda denarja ni ravno v izobilju, zato Craig poišče službo. Tu sledi potem vprašanje v stilu WTF, saj začne delati kot nekakšen arhivski delavec v malem podjetju, postavljenem v čudnem nadstropju. Seveda se vse to na koncu tudi razjasni in imamo malo več predstave in malo več razlogov za smeh. No, v pisarni Craig odkrije skrivni prehod, ki vodi nikamor drugam kot v glavo Johna Malkovicha. Za pošten zaplet vsega skupaj pa poskrbi še Maxine, zaradi katere dobimo v filmu še konkreten ljubezenski trikotnik.

Glavne vloge so bile podeljene tako. Craiga je odigral John Cusack, njegovo ženo Lotte pa neprepoznavna Cameron Diaz. Maxine je odigrala Catherine Keener, ki smo jo tudi v boljših vlogah že videli. Seveda ne manjka John Malkovich, saj bi delovalo zelo čudno, če ga ne bi bilo. Pojavijo pa se tudi Charlie Sheen, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Winona Ryder in Sean Penn. Trailer:

Druga zadeva nosi letošnji letnik in je totalno zanič. Govorim o filmu ”Setup”, ki ima trenutno oceno 4.5. Gre se za skupino ljudi, ki načrtuje popoln rop, a se ta načrt izneveri, ko eden izmed njih ustreli oropanca, nato pa še dva pajdaša. Celoten film sem imel občutek, da sem vse to že videl in nisem se motil. Namreč, vse v filmu je tako zelo povprečno, tako zelo znano in tudi dolgočasno. Nekako ga rešuje Bruce Willis, a kaj ko ga 50 Cent kvari do onemoglosti. Nekakšen njami filma sta Jenna Dewan Tatum in Susie Abromeit. Obeh se lahko spomnimo iz filma Sex Drive. Za ženski spol je tu Ryan Phillippe. Ostalo je tako nepomembno, le še podatek, da ne zamujate nič, če si ga ne ogledate se mi zdi nekako nujen. Trailer:

Tretji film je tudi letošnji, in sicer je to film, ki me je še kar navdušil. Dejansko, sem se kar poglobil vanj in še nekaj časa premišljeval, če bi to v resnici delovalo. Film ”In Time” prikazuje svet, kjer je čas valuta. Staranje se preneha pri dopolnjenem 25. letu, problem pa je, da imajo potem le še leto življenja. Seveda je čas možno kupovati in vse deluje zelo resnično, le da ljudje v trgovinah in drugje plačujejo s časom. Will se znajde v položaju, ko ima več časa kot ga bi smel imeti. A ne bom vsega izdal, temveč bom raje priporočal ogled, saj je dovolj zanimiv in dovolj realno predstavljen, da nas kar vleče k gledanju. V glavni vlogi se pokaže Justin Timberlake, njegovo talko in še kaj je odigrala Amanda Seyfried, kot zanimivost pa tole: Willovo mamo je odigrala Olivia Wilde, ki je v resnici tri leta mlajša od Justina. Trailer:

Četrti film je ”Last Days”, a o njem ne bom izgubljal besed. Prikazoval naj bi zadnje dneve Nirvaninega pevca Kurta Cobaina, a se bojim da je daleč od resnice. Niti ne slišimo nobene Nirvanine pesmi, niti ni opazna kakršnakoli povezava. Le s podobnostjo realnega Kurta in igralca, ki ga upodablja. Michael Pitt je tako po zunanjosti identičen, žal pa je to vse, kar kaže na Nirvano. Ne priporočam. Trailer pa vseeno dam:

One Thought on “Filmi vikenda

  1. In time je res dober film, tega Setup pa sem nameraval pogledat, sam vidim, da nihče ni ne vem kak navdušen :/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation