Za deževni večer je včasih najboljša komedija. No, film, ki mi je prišel v roke, je označen kot komedija, a žal nisem zasledil niti malo smešnega v njej. Je bolj drama in romanca, komedija pa nikakor ne. Razlogov za to je več, a se k njim vrnem kasneje.

Torej, I Think I Love My Wife je sicer priredba nekega francoskega filma, katerega bom poskusil dobit in pogledat ter naredit malo primerjave. Gre se za uspešnega borznega posrednika, kateremu nič ne manjka v življenju. Ima namreč lepo ženo, dva otroka, dobro službo in hišo v predmestju. A seksa ni.

Nekega dne se v njegovi pisarni pojavi prijateljica izpred davnih let. Mačka, da te kap. Da ga začne vrtet okrog malega prsta, nam je jasno kaj kmalu, sicer pa je tipo bedak, kaj se ji pa pusti. Ženski se ne smeš pustit, postaneš hitro copata. No, in ta model, Richard, začne vedno bolj in bolj sanjariti ne le o prijateljici, ampak tudi o drugih ženskah. Z Nikki sta si vedno bližje, odnos z ženo Brendo pa postaja vse bolj hladen in čuden.

Ali mu bo uspelo rešiti zakon in doseči zopet stopnjo seksa z Brendo, ali pa se bo dal dol z Nikki, vam ne povem. Čeprav vam povem, da boste z ogledom filma vrgli stran svojih 94 minut življenja. Vsaj meni film ni bil všeč. Kolikor je komedije v njem, je to, da ima ogromno erekcijo, kar ni smešno. In ko so štirje pri večerji, imajo debato o rapu, židih, Jacksonu in še marsičemu, kar tudi ni smešno.

Vračam se k prvemu odstavku. Glavni razlog je Chris Rock, ki je včasih znal streti kakšno res dobro, predvsem v starejših filmih. Ali posoditi glas risanemu junaku, v tem je enostavno dober. Žal pa njegovi novejši filmi vsaj zame niso nekaj novega. Zdi se mi, da je vse to njegovo delo že premleto, prežvečeno in obdelano. Kot da ne zna pokazat nečesa novega. Drugi razlog je, da so vse romantične komedije samo romantične, smešne pa ne. Konec koncev so vse po enakem kopitu, dva se imata rada in pride tretji, ki meša štrene, drugače skoraj ne more biti. Zatorej raje pogledam kakršnokoli komedijo, samo da ni Hollywood.

Njami tega filma, vsaj za moške, je Nikki. Kerry Washington je tista, ki smo jo že videli v kateri bolj mini vlogi, a nam je ostala v spominu. Simpatična igralka, ki jo bom opisal v kakem filmu kdaj naslednjič. Njami se bo mogoče komu zdela tudi Brenda, ki jo je odigrala Gina Torres. Njo poznamo predvsem iz serij, kot so Opravljivka, Zvezde na sodišču, Umazani seksi denar in Kosti, pa Alias in Zakon in red. Steve Buscemi je bolj znano ime v tem filmu, mogoče tudi Christina Vidal, potem se pa počasi konča.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation