Povsem v kontekstu z včerajšnjim blogom, v katerem sem pisal načrte, kako bom jaz telovadil, migal in to, lahko napišem danes nekaj čudnih izrekov.

Jabolko na dan odžene zdravnika stran. Nope. Zdravnika odžene lahko en hud pes, jabolko ga pač ne bo. Kaj, boš jedel jabolka in zdravnik te ne bo niti povohal? Super. Si zlomiš nogo in dohtar ne pride k tebi, rekoč, kaj bom šel k njemu, saj je pojedel jabolko. In zakaj ravno jabolko, zakaj ne bi bila recimo hruška. Ok, vemo vsi da se zezam, ne? Ampak beden je ta pregovor, v bistvu dvoumen. Pač, po eni strani lahko razumemo tako, da so jabolka zdrava in nam prišparajo kako pot do zdravnika. S tem naj bi seveda skrbeli za svoje zdravje, to je zdravo, jabolko, to je treba pojesti. Obenem pa lahko tudi razumemo to kot metanje jabolk v zdravnike. Kar je še bolj logično, ko vidiš zdravnika, začni vanj metati jabolka. Stoprocentno ne bo prišel do tebe.

Malo posplošeno modrovanje sicer, ampak nekako logično. Jabolko je predstavnik celotnega sadja z doživljenjskim mandatom. Ko bodo jabolka izumrla, bodo lahko rekli lubenica na dan odžene zdravnika. Konec koncev lahko za vsak poklic izberemo svoj sadež. Hruške odganjajo odvetnike, maline rubežnike, agrumi policiste, nektarine akviziterje in grozdje menedžerje. Granitne kocke pa politike, kot smo lahko videli pred nekaj leti, kar je bilo sicer sramotno. A vseeno ostaja pregovor o jabolku najbolj primeren oziroma – najbolj ga poznamo.

Ah, saj se mi niti ne da razpredati o vseh izrekih, tako da lahko kar menjam. Dejstvo je, da iz vseh strani poslušamo neke recepte za zdravo življenje. A žal nič enotnega. Eni trdijo kako je meso škodljivo, drugo da ni zdravo same zelenjave jesti, tretji so blazno proti kajenju, za nekatere je kadilec hujši zločinec kot Metod Trobec. In diete. Vse blazno resne revije nam predstavljajo ful hude diete, kako bomo s pomarančnim sokom shujšali sedem kil na teden in to samo s tem, brez drugega.

Odprimo oči in se zamislimo sami, kaj nam prija in kaj ne. Kozarec črnega na dan ne škodi. Cigaret na dan ne škodi. V mejah normale je vsaka stvar dobra, neškodljiva in nam da dober občutek. Nikakor pa, če se mislite zaradi bolj zdravega življenja odpovedati kozarcu vina ali enemu pivu na dan, tega ne delajte. Zakaj bi sami sebe mučili, če je želja po kozarcu vina, spijte, če je želja po cigaretu, pokadite, pojejte nekaj sladkega, a ne pretiravat. Brez vsega tega pa ko jebe vse skupaj. Če se misliš čisto vsemu odreči, misleč da boš zdravo živel, si lahko pripraviš vrv in se zacingaš.

Da je smeh pol zdravja, je res. Pa še brezplačen je. Smejte se, ljudje, čeprav je v tejle naši Sloveniji ogromno stvari, ki nas zvabljajo v jok, si morate sami sebi reči da ni vredno in se nasmehniti. Nikar se ne smilimo samemu sebi, ampak bodimo dobre volje in namesto politike poglejmo kaj bolj zabavnega. Boste videli, da se boste bolje počutili.

In ja, seks. Seks vpliva na naše razpoloženje bolj kot si mislite. Izrek o ženskah, da če ponoči ni nataknjena, je pa čez dan, drži kot pribit. Sitna, razdražena. Potešena pa ima tisti skrivnosten nasmešek na obrazu. In tako žensko imamo mi moški radi, zato ji seksualne odnose nudimo vsak dan. A se nas običajno naveličajo in nas zamenjajo, čeprav bi lahko o tem kdo prej menja, napisal še pet blogov. Torej, to tudi deluje dobro na telo, duha in stas. Pa to je mišljeno za seks v paru, da ne boste devičniki mislili, da boste srečnejši če boste drkali.

In najboljša dieta? Malo pazite na hrani, a ne črtajte vsega z jedilnika. Le omejite. Ob vsem tem pa še migajte, že polurni sprehod na dan je veliko. Če ste za to preleni in odvisni od hamburgerjev in podobnih živil, se nikar ne sekirajte. Tudi močnejši ljudje so ljudje, niso manjvredni in prav tako imajo pravico ljubiti in biti ljubljeni. Važno je biti dober po duši, srcu in dobre volje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation