Nekje konec avgusta sem na Blogosu objavil blog, kako sem postal nekadilec. In obiska je bilo precej. Danes to preklicujem, saj bi lahko rekel, da sem prišel k pameti, ko mi je eden od modrejših mož rekel, da človek pač mora imeti neko razvado. In da kajenje ne škoduje zdravju, če je v mejah normale.

Tako sem jo mahnil včeraj na najbližjo pumpo in nabavil vse potrebne rekvizite. Ker sem v življenju poskusil veliko vrst cigaret, sem tokrat nabavil tobak. Modre rizle, filtre, paket modrega druma in nek kos plastike z dvema valjčkoma in trakom, ki pomaga pri zvijanju. Valda je bilo treba takoj poskusit. Včeraj dva, danes dva. Pri tem bom ostal. In ja, spet uživam ob pitju kave, kar prej, ko nisem kadil, nisem.

Da pa kajenje lastnoročne zvite cigarete več od sebe. Tako se mi zdi, saj se moraš najprej malo potrudit, da lahko potem uživaš. Pravi ritual. Ampak, do ene meje, kot sem napisal, bom pokadil, recimo ob kavi in zvečer pred spanjem. Drugače ne.

Pa še eno raziskavo bom naredil, s katero vas bom razsvetlil bog ve kdaj. No, ko zmanjka tobaka. Vse skupaj je nasproti cigaretam precej cenejša varianta, saj je 40g tobaka štiri evre, verjetno pa nastane ven več kot dve škatli cigaret. A o tem naslednjič.

In samo zato, ker si to lahko privoščim, vam sporočam, da grem na kratek oddih in se javim zopet v četrtek. Pričakujem pa vaše komentarje in lajke.

3 Thoughts on “Kadilec

  1. Aleš on 17. oktobra 2011 at 18:50 said:

    Enako smo se odločili pri nas doma. Smo 4 kadilci in dnevno nas je kajenje stalo med 12 in 15€, odkar kupujemo tobak (Original choice, res dober) dobimo za ta denar vsaj 3x40g tobaka+papirčke in injektor za polnjenje praznih cig. tulcev za očeta, kar zadostuje za 8-10 dni. Takšen zvit cigaret gori vsaj 2 do 3x dlje, skadimo precej manj in tudi verižno kajenje je povsem izginilo. Prihranek? V treh mesecih okoli 800€ skupaj. Se res splača!

  2. Možen je še večji prihranek . . .

  3. tomaz on 9. septembra 2014 at 9:52 said:

    No zdej so pa original choice spravil na 30g pakungo ( iz 40g) in jo “pocenil” za 50c..cigani..komaj se najdes 40g pakungo..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation