Ne glede na to, na kakšno zvrst glasbe prisegamo, ne glede na to, kakšni smo in ne glede na starost, danes je odšla legenda, katera se je požvižgala na vse skupaj in nategnila meh ter s tem razveselila staro in mlado.

Pa čeprav, kot mulček nisem bil pristaš tako imenovane goveje muske. Še več, vedno mi je šlo na živce, ko so me petletnega dobesedno zvlekli na kako veselico in sem moral stat ob plesišču ter držat mami torbico. In vedno mi je bilo nedeljsko kosilo bolj v breme kot v užitek, ker se je takrat vrtela takšna zvrst. Ne, zahvaljujoč svoji sestri sem že kot prvošolček poznal rock, metal in punk. In nekako sam pri sebi razmišljal, kako se nekatere zvrsti med seboj ne marajo.

Danes spoštujem vsakega glasbenika, ne glede na to, ali mi je njegova glasba všeč ali ne. Verjamem, da je to trdo delo, težko prigaran kruh. In tudi na veselico, kjer igra narodnozabavna glasba mi ni težko iti. Nasprotno, prav uživam. In razumem ljudi, ki to glasbo poslušajo.

Enako je, ali grem na rock koncert ali na ska. In povsem enako je, če grem na harmonike. Lojze Slak, ti si tisti, ki je združeval ljudi. Ti si nas s svojimi melodijami osrečeval, razveseljeval in nas popeljal v drugačni svet. Žal si nas danes zapustil, a ostala nam je tvoja glasba. Za vedno.

Meni najljubša.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation