Da je na svetega Martina še vedno skoraj poletje, je le eno izmed naključij, ki se dogajajo letos. O tem morate seveda razmisliti sami, koliko stvari se vam je zgodilo, ki jih niste pričakovali. Ali pa ste jih, vendar so se same od sebe obrnile drugače.

Sveti Martin, iz mošta dela vin. Ja, pa se ga bojo nekateri vsuli, da ne bojo mogli stat in sedli za volan. Pametno, kajti sledeča situacija je najboljša kazen za naprej. Namreč, pijan gre z avtomobilom, nekam se zakanta, po možnosti poškoduje kak zid, rastlino ali drugo premikajočo se zadevo in bog ne daj da je to človek. Pridejo policaji, popišejo, porišejo in dajo nek plačilni nalog, mirno podpišeš, ker si nabit in itak ne veš točno za kaj se gre, peljejo te v prostore za streznitev in tam čakaš jutro. Drug dan imaš najprej mačka, potem te pa še glava boli, ko vidiš kaj si storil. In imaš odlično podlago za razmišljanje.

Ne zgodi se pa tudi vsak dan, da bi datum vseboval kar šest enic. Kar sicer nima nobenega pomena, razen tega da izgleda kot moja redovalnica nekoč. Je pa to datum, katerega si bojo nekateri zapomnili po lastnih dogodivščinah: ali se bojo danes poročili, ločili, nekoga spoznali, prvič obrisali rit z levo roko ali pa, po martinovo, ostali brez vozniškega izpita.

Vsekakor se splača pomisliti o načinu praznovanja. Gremo nekam peš, če nam je to omogočeno, se ga vsujemo in prikolovratimo domov. Varianta dve je, da gremo z avtom, se ga vsujemo in pustimo avto tam ter odkolovratimo peš ali s taksijem domov. Vendar, kdo bo drug dan zmačkan šel po avto. Zatorej je še najbolje, da pokličemo taksi, nas odpelje tja, nas pride iskat in odpelje domov. Vendar, se moramo zavedati, da ga mogoče ne bomo sposobni poklicati. Zatorej lahko gremo s svojim avtom, smo tam, pijemo sok in gremo s svojim avtom nazaj domov. Ali pa preprosto, ostanemo doma, preberemo dobro knjigo, pogledamo kak film ali preberemo blog ter gremo spat. Pa se sami odločite, kdo bo imel največ naslednji dan od martinovanja.

Sicer pa je to edini dan, ko lahko vinarji s slabim vinom povzročijo pitje svojega vina. Vsak ga bo poskusil, v neprisotnosti vinarja pa tudi izpljunil. Kar je edino pametno, slabo vino se lahko samo še za kis uporabi. Sploh ne vem, kako so lahko kaki vinarji tako zelo samozavestni, še bolj samozavestni kot renault clio in svojo kavsno vsiljujejo in ponujajo kot dobro vino. Halo, kaj vam ni jasno. Počnite kaj drugega, kot da stavite na trg slabo, kislo vino, polno žvepla.

Pa, boste rekli, povej ti Pero, katero vino ti piješ. Ni me sram, vina malo pijem. Če že, pijem črnega. In če je že na izbiro, merlot in teran. Najraje pa kupim črno vino v Spinu, sicer ne vem kakšno je, ampak je dobro. Ne trdim pa, da je to najboljše vino, še zdaleč ne. Prava avantura je namreč iti po Brdih in pokušati vina.

Za vse, ki danes to berete in se boste jutri zbudili brez vozniškega, z razbitim avtom ali le z gromozanskim mačkom – bog vam daj pamet. Jaz se ne bom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation