Danes se izteka rok za pošiljanje sms kod nagradne igre od Laškega. In pametno so ravnali tisti, ki so to sproti pošiljali. Jaz nisem. Sicer sem si vsake toliko vzel čas in jih par poslal, ampak vseeno so se mi nabrale. Še kakih 70 jih je za poslat. In kakih 100 sem jih že. Potem veste, koliko pijem, čeprav niso vse moje. Marsikatero mi je Petra dala, pa tudi fotr, če je kam zavil na pir, mi jo je prepustil.

In to je tisto, kar mi je dalo danes zagon, da se spravim nekam, v gibanje. Od kar sem pustil kajenje, sem se zredil. Nimaš kaj, tako se zgodi. To so bili lepi časi. Zjutraj ob kavi ni bilo stvari, ki bi bolj prijala kot cigaret. In še vedno trpim zaradi tega, včasih je želja tako velika, da raje niti kave ne pijem, ker ob tem mislim na modrikast dim. Pa v avtu. Aerosmithe na glas, počasna vožnja in cigaret. Njami.

Tako nekako je s pirom. Ne, ni narobe vsak dan enega spit, zvečer, po tuširanju, pred televizijo. Ali v poletnih dneh, sedeti v senci in piti. Problem je, če jih je več. V vsej svojem aktivnem pivskem udejstvovanju sem spoznal, da alkohola ne prenašam ravno najbolje. Po dveh pirih sem že malo utrujen, ampak je velikokrat kak brezvezen razlog, da pijem naprej. Tudi to je eden od dejavnikov, da pivski trebuh narašča, kar je čez zimo povsem sprejemljivo, nikakor pa mi ni to ravno nek fetiš, za ga malo spustit, ko pride pomlad.

In o tem sem se odločil danes. Neka računica je, namreč, odkar ne kadim, mi ostane od devetdeset do sto evrov na mesec. Potem lahko dodam zraven, da grem recimo trikrat na teden na dva pirčka, kar znese dvanajst evrov, v celem mesecu približno petdeset. Tako bi recimo, lahko ta denar vložil kam drugam. En primer, ki me bo definitivno spravil v gibanje, je nakup pohodniških čevljev. Kar bi bilo pametno glede na to, da s Petro kam mahneva, jaz pa v telovadnih. Poleg tega imam prave tekaške copate, katere običajno uporabljam za hojo, se pravi, ne služijo svojemu namenu. Včasih sem jih uporabljal za kolesarstvo. Ja, kolo imam tudi, celo nove gume sem mu privoščil letos, ki pa žal niso užile veliko kilometrov. Večinoma je parkirano v garaži, kar se mora spremenit. Da o stojalu za prah ne govorim, sobno kolo, namreč. Ja no. Danes sicer ne, ampak čez vikend bom vse te naprave usposobil in jih tudi uporabljal. Po vsem tem mi bo pivo še bolj teknilo. Zaradi kilogramov, ki so se nabrali, moram začeti tudi drugače jesti. S tem mislim predvsem na več sadja in zelenjave, obenem mi bo pa hudo, ker pred televizijo zvečer ne bo čipsa, piškotov in ostalih dobrot. Čeprav še sam ne vem, ali sem pripravljen na tako veliko spremembo v mojem življenju. Ampak če sem premagal cigarete, bom zmogel tudi to.

Ne želim se prerano spraviti v grob, niti ne želim cele dneve viseti pred tv, se prekladati po kavču in podobno. Nočem, da mi dohtarji čez nekaj let dobijo nekaj, za kar bo kriva napačna prehrana, neaktivnost in filanje s sladkimi pijačami. Kaj piti? Vodo, nesladkan čaj, kaj še vem. Verjetno kak isostar mi na kolesu ne bo škodil, kot tudi kakšna čokoladica ne. Torej, gremo športat. Seveda bom včasih tudi kaj o tem napisal, da boste obveščeni.

Če zmorem, ne vem. S časom bom ugotovil vse, kako se počutim, če sem kaj shujšal in če določene stvari počnem lažje.

Obenem lahko še omenim, da je na današnji dan leta 1955 umrl James Dean. Le devet let po njegovi smrti pa je privekala na svet Monica Bellucci. Kar lahko počastim z ogledom kakega njenega filma zvečer.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation