Večkrat se sam sebi zdim neodločen. Tako še sedaj ne vem, ali je boljše Laško ali Union, nobenega se ne branim, namreč. Ampak vedno naročim Laško. Iz navade. Poln ponosa.

Seveda ne mislim zdaj začeti neke vojne in modrovati o tem, zakaj je eno pivo boljše in drugo slabše, ne nujno v zgoraj zapisanem vrstnem redu. Enostavno se ponavadi ne morem odločiti, ali bi mi bolj ustrezalo biti to kar sem ali se potruditi in biti nekaj drugega, boljšega. Ali pa zanemariti vse skupaj in si pustiti brado, dolge lase in se pridružiti umetnikom na ulici in kazati svoje sposobnosti naključnim mimoidočim, s klobukom pred seboj. V katerega bi vsake toliko zacingljal kak evro. Ne vem, enostavno ne vem, kaj bi bilo boljše zame.

Po eni strani, takoj. Jebeš službo, jebeš tiste fičnike, ki jih dobiš vsakega petnajstega v mesecu, da imam za bencin, hrano in ostale stvari. Vzamem kitaro in grem brenkat na prešerca. Ali pa vztrajam v službi in si privoščim zunanje razkošje. Dober avto in hrana iz Lidla, lepa fasada na bajti, lepe obleke, pa četudi je moja notranjost gnila in doma sam nase besnim, češ, kaj mi je tega treba.

In se najde nekdo v čisto normalnem, sproščenem pogovoru, nekdo, ki ga komaj spoznaš. In ker se pogosto zgodi, da se z neznancem nimaš kaj pogovarjati, debata vse prevečkrat pokaže na vreme. Tako bedno se mi zdi, ko me povprašajo, kateri letni čas je zame najlepši. O tem lahko govorim eno uro, brez prestanka.

Poletje. Ker ni treba biti zavit v cunje do vrha. Lahko potegnem nase kratke hlače, majico, nataknem japonke in sem uštiman. Ker me greje in občasno pregreje sonce, ker se mi cedi znoj po čelu in ker lahko mirno ležim na plaži, kot večina prebivalcev tega planeta. Dolgi dnevi, ko lahko dvanajst ur preživiš zunaj in delaš kako fizično delo. In tudi če se nekam odpravim s kolesom, mi ni treba skrbeti, ali bom doma ob sedmih ali ob osmih zvečer, itak je takrat še dan.

Zima. Ker obožujem sneg in aktivnosti na njemu, čeprav ne smučam. Se pa sankam. In občasno dam otroka iz sebe in naredim snežaka. Ali pa grem enostavno hodit, gazit po snegu. Zame ni lepšega od lepe, mirne zasnežene pokrajine. Takrat je vse tako tiho, mirno. Kljub ljudem in življenju okrog sebe, si lahko sam s sabo. In dnevi so kratki. Lahko se igram medveda in grem spat ob šestih popoldne, pa mi nihče ne bo nič rekel. In všeč mi je veter, ko vem da sem na varnem in toplem ter ga lahko gledam skozi okno, kako maje drevesa.

Pomlad. Ker se začnem prebujati, kot rastlinje. Ko vse žvrgoli okoli hiše, drevesa se začnejo barvati v žive zelene barve, diši po cvetnem prahu in sonce sije z drugačnim tonom rumene, kot v drugih letnih časih. Izkoristiš prve sončne žarke in se jim nastaviš. Narava je kot prerojena, ko je odvrgla težki sneg. Trava, male rožice in zimomrzne živalice se začnejo postavljati na svoje noge. Dnevi se začnejo daljšati in postajajo toplejši. Jeah.

Jesen. Ker vse tako lepo šelesti, ko odpadajo rumenordečkasti listi. Ker odpadlo listje tako lepo šumi pod nogami. Ker daje vsa ta rjava barva občutek pripravljanja na spanje. In dnevi postanejo hladnejši, počasi že vlečemo volnene puloverje in razne windstoperje iz omar. V peči se prvič zakuri in preverja delovanje radiatorjev. Ker zadiši kostanj in mlado vino. Ker se začnejo terase barov počasi prazniti in kadilci bentijo ker morajo zunaj kaditi.

Potem pa bodi pameten in podaj odgovor na tako vprašanje. Kateri letni čas ti je najbolj všeč? Ali pa vprašanja o stvareh, ki se me ne tičejo. Kaj si mislim o sosedovem novem avtomobilu, barvi las gospe iz prvega štuka in če se mi zdi smiselno postaviti prehod za pešce na tisti del ceste, ki ga dnevno prevozi manj kot sto vozil. O tem bi lahko razpredal, ampak verjemite, da bi se me kmalu naveličali brati. Kot se je večina naveličala brati in poslušati pravljice iz ust naših politikov. Naša vlada je kot knjiga z znanstveno fantastiko, kriminalko in komedijo. Vsaka pizdarija ima svoje poglavje in pogostokrat ne vemo, kak namen ima napisano. Kot v mojih blogih. Le da za razliko od knjige, se pravljice naših politikov ne končajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation