Nimam navade grdo govoriti o ljudeh, o normalnih ljudeh. O bedakih, cepcih in takih, ki so mnenja da imajo prav povsod le oni prav, pa rad povem kakšno krepko. Ne glede na spol, izobrazbo, spolno usmerjenost ali raso.

Niti me bedaki ne motijo. Če ne preživim z njimi večine dneva. Kako so lahko nekateri tako zelo vase prepričani, tako zelo naivni, tako zelo pametni, da imajo že po dveh besedah ustvarjeno svoje lasno mnenje, ki ga glasno izražajo, kljub nepoznavanju situacije? In ko jih kdo ustavi in pove, da to ni res, zvračajo krivdo na nekoga drugega. Ja, Filec je tako rekel. Ne, Filec je začel to debato, vendar si ga ti prasica takoj prekinila in začela razlagati svoje. Potem pa reče, ja, zakaj pa nisi nadaljeval, jebemti, kako pa bi nadaljeval, če začneš govoriti in ne pustiš drugim do besede.

Tipičen primer, zadnjič sva s sodelavcem govorila o filmu, pozabil sem katerem. Važno je, da sva ga oba gledala in sva si potem ob kavi in cigaretu izmenjavala mnenja. Film je sicer bil dober, to sva se oba strinjala, tudi istih mnenj sva bila, dokler ni prišla ta deklina mimo. Ni sodelavka, zgolj znanka, ampak vseeno se je morala vtakniti. Slišala je o katerem filmu govoriva in začela nekako v sledečem stilu: to je bedarija, oni tistega ustreli in gre z njegovo punco, pa on sploh ne umre in se vrne, bedarija, vsaj drugi igralci bi bili, ne pa tisti, ne vem kaj je že. Ok, samo malo sva se pogledala, saj sva ostala kar presenečena, dejansko je šjora vedela vse o filmu. Ampak je potem povedala, da ga ni gledala, ampak le na neki strani prebrala opis in komentarje.

Dobesedno bi človeka, ki nima svojega lastnega mnenja povprašal o njegovi miselnosti, iznajdljivosti, stilu življenja. Tudi jaz bi rad govoril okrog o mnenjih drugih. Taki ljudje so potem neodločni in zaverovani sami vase, najpametnejši daleč naokrog. Spomnim se, ko sem kupil prvo kolo in mi je ta ista oseba rekla, češ, kaj si pa kupil, kaj se misliš po blatu furat. Halo, vozil se bom, kjer bo men pasalo, lahko grem po gozdu ali po cesti. Za razliko od cestnega, kot ga ima ona in se lahko pelje po asfaltu, drugačen teren so pa le njene mokre sanje. No, je pa potrdila, da ona kolesa nima, ker ga ne rabi. Ampak je pa tako pametna, da lahko sodi o vsem, kaj je dobro in kaj je zanič. Prasica.

Taki ljudje so potem tudi neobčutljivi na kritike. Če ji rečeš, da nekaj kar je kupila, ni ravno najboljša stvar, ti da jasno vedeti, da je najboljša, saj je prebrala komentarje na internetu. Logično, komentarji so za to, da vsak izrazi svoje mnenje in s tem svetuje, priporoča ali odsvetuje nakup. Moraš pa, če je varianta, izdelek pred nakupom testirat, ugotovit, če ti ustreza. Neka stvar je za nekoga dobra, za drugega slaba. Ni pa treba vsemu, kar piše, verjeti. Veliko podjetij slabe komentarje zbriše, dobre si pa sami pišejo.

In takim ljudem se jaz samo čudim. Dejansko so kot avtomobilček na daljinsko, z njimi upravljajo drugi. In taki jo najbolj pihnejo v življenju, saj se za nobeno stvar ne potrudijo sami, ampak jim je v bistvu vse dostavljeno k riti. Je treba take ljudi streljati ali jim čestitati?

Edino če pogledamo našo politiko, v primerjavi z njimi smo vsi taki. Oni nam ukazujejo, oni odločajo, ampak ok, to je druga tema o kateri bom modroval kdaj naslednjič ali pa sploh nikoli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation