Navdušen nad vašim navdušenjem nad mojimi včerajšnjimi blogi mi je dalo motivacijo, vsi pozitivni komentarji me držijo pokonci, nekaj je, kar me žene naprej. Samo zaradi sebe sem tu, a vseeno se zaradi vas, bralcev trudim. Ko sem preveril gugl analitiks, sem bil presenečen nad obiskom, resnično. Takega obiska bi si želel vsak dan, pa čeprav je večina na meni, je veliko odvisno tudi od vas.

Z blogom počasi odraščam, spoznavam svet, ki ga prej nisem. Ugotovim veliko stvari, o katerih prej nisem niti sanjal. Ena zadnjih pogruntavščin je ta, da med športanjem veliko bolj prečistim glavo, kot med čik pavzo. Več idej dobim, kot med ležanjem na kavču.

Da pa ni vse tako lepo in svetlo, kot opisujem, je tu modrovanje, ki vam lahko naježi lase ali prisili na bruhanje, odvisno, ali ste dajalec ali prejemnik. Izzove skrivnostne nasmeške, povzroča kroženje z rokami in pokrivanja nosu ter neizmerno željo po čimprejšnji zapustitvi prostora, kjer se to dogaja. Ni škodljivo, nasprotno, zdravo je. Seveda, spet odvisno, na kateri strani .. zadnjice ste.

Res je, modrujemo o prdcih. Na spletu dobimo več ali manj neumnih zapisov o tem početju. Največ o tem pišejo razni fetišisti in zdolgočaseni blokarji, ki nimajo drugega početi in večino dneva preživijo pred monitorjem in so obdelali vse besede ter povsod pustili znamenje. Pa pustimo to, da je prdec zrcalo človeka in razne zapisa, kako prdijo vljudneži, naivneži, diskretneži, egoisti in ostale sooblike človeških vrst. Predvsem je tu zanimivo dejstvo, da je tako gnusna, tako smrdljiva stvar zdrava. Seveda, za tistega ki prdi. Za vse ostale je tu izhod iz prostora, zadrževanje sape in hitrostno bežanje od zdravega duha v zdravem telesu.

Če nas zagrabi v krogu uglednejših ljudi, je nekako logično, da se želimo odstraniti in to narediti na prostem ali vsaj v straniščnih prostorih. Da ravno pri izhodu nekoga srečamo, ki nas je bolj vesel kot mi njega, je povsem mrfijevsko. Če nas ne bi tiščalo, ne bi srečali nikogar.

Seveda pa ni pametno zadrževati. Nekateri teoretiki govorijo o tem, da zadrževanje prdca povzroča usrane ideje. Kar bi lahko bilo logično, saj je prdec le zrak. In vsak zrak, ki se nahaja v telesu, je topel, logično. Topel zrak pa sili vedno navzgor, zato pride prdec, če ga prej ne izpustimo, do možganov, ki vsrkajo ves vonj in nato bleknemo najbolj usrano izjavo. Če verjamemo tem teorijam, lahko sklepamo da naši politiki, tajkuni ter Damijan Murko velikokrat zadržujejo pline v sebi.

Praksa kaže drugače. Prej ga spustiš, boljše je, a ne za vse. Najboljše je, da prdneš takoj, ko ga začutiš, potem pa boli te kurac za vse okrog tebe. Tiste, ki jih imaš rad, opozoriš in se iz ljubezni do sebe odmaknejo, za ostale pa ko jih jebe. So si pač sami krivi, da se v tistem momentu nahajajo poleg tebe. Zatorej, za ženske, ki trdijo da ne prdijo in to počnejo z izgovorom, da si gredo vsakih enajst minut popudrat nos, imam nasvet: prdnite v družbi moškega in se ob tem simpatično posmejte ter ga poglejte v oči. Moški bo tako preusmeril pozornost in vas ne bo več vohal, ampak gledal. Z izjemo fetišistov, ki bodo pričakovali da že na prvem zmenku našponate rit in mu prdite pred nos. Bljak.

Vsem izvajalcem pa lahko še svetujem, naj pred prdenjem pomislijo, kaj so jedli. Ne gre se tu le za posledice, ki jih zaznamo z nosom, ampak za tiste, ki jih vidimo. Najslabše je to, da povsem sproščeno prdnemo, čez sekundo pa začutimo toplo in gosto tekočino na stegnu. Pa si predstavljajte, da se to zgodi dekletu v krilu. Reakcija je lahko povsem enostavna: bes, panika in hitrostno iskanje primernega prostora za čiščenje. Od gledalcev pa smeh in zgražanje, kot da se to ne more vsakemu zgoditi.

Velja pa pogovor o tem za nekakšno tabu temo, zato malokrat slišimo o prdcih po televiziji, če ni ravno humoristična oddaja. Piše se o njih le v revijah ki jih dobimo v čakalnicah zdravstvenega doma. Drugje se jih ne omenja, z izjemo mojega bloga, nekaterih bolanih forumih in tejle legendarni pesmi.

One Thought on “O zdravju skozi smrad

  1. Pipijaz on 17. novembra 2011 at 17:32 said:

    ja vidiš, to je pa tako: pri prdcu prevzameš nase rizik, saj za njim
    komod pride še kaj drugega tako, da imamo ženske prav, da
    letamo na WC, pudrat nos 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation