Opažam, da so stvari, ki mi veliko pomenijo. Tiste, ki me presenetijo, ki jih ne pričakujem. Neprecenljive. Nepričakovane, ko si mislim, da se bo odvilo čisto drugače.

Ko pridem pogledat blog in vidim par glasov več pri anketi, kot jih je bilo prejšnji dan. Veliko mi pomeni, ker vem da je nekdo bil tu, kliknil, mogoče še kaj prebral ali komentiral. Mogoče povedal še komu, prišel kasneje še enkrat preverit, če sem še kaj napisal.

Ko dobim darilo, pa tudi če majhno in dva evra vredno od osebe, za katero sem mislil da je največja pizda na svetu. Ko mi ga izroči z opravičujočimi očmi, takimi, ki govorijo ”oprosti”.

Ko si nekdo resnično vzame čas in ne odgovori na vprašanje, če bi bilo možno dobiti kak intervju za blog. Take potem prezrem, pa tudi so mi že pisali nazaj, a jih ne sprejmem. Si kar si, lahko ti naredim reklamo, seveda tudi ti meni, a če me zavrneš, potem ne vprašaj čez en mesec, če je še možno. Ker ni.

Ko se zjutraj zbudim ob 5, misleč da sem zaspal in ugotovim, da lahko brez kakršne sile spim do sedmih. To mi je tako všeč, da bom verjetno začel nastavljat budilko za ob štirih, samo zato ker je tak fajn občutek jo ugasnit in spat naprej. No, tega ne bom počel.

Ko grem sam ob deseti zvečer po ulici, kjer se avto in kolo ne upata srečati, nikjer nikogar, mudi se mi na nek koncert, v mestu, kjer me pozna deset ljudi, nasproti pa pride gospa še enkrat starejša od mene in me prijazno pozdravi. In jaz si mislim, da tega nihče več ne počne.

Ko povsem za foro pošljem sms za nagradno igro, brez kakršnih koli pričakovanj, da bi kaj osvojil. Glede tega pač nisem rojen pod srečno zvezdo. Pa me en dan obvestijo po sms, da sem dobil mobilnik. Jaz pa pizdim, češ, katera kurba se zajebava, dokler ne počekiram na netu in se zagledam med dobitniki.

Ko se lahko z nosom dotikam smrčka Petrine psičke in me ne oblizne po celotnem obrazu.

In ko tole premišljujem, si mislim sam pri sebi, jebemu mast, koliko malo je treba, da sem srečen. Da se običajno ne pustim zmotiti v takem trenutku in dovoliti nekomu, da bi mojo srečo prekinil. Vseeno pa pride tudi do globoke žalosti, predvsem ko nekdo prizadane. Tudi tu se najde nekaj primerov.

Recimo, ko ravno sredi najlepšega dne, ko se odločim posvetiti vsem stvarem, ki jih imam najraje, dobim obvestilo o kakšni smrti/nesreči/odpovedi nečesa. Pa ravno danes, si mislim.

Ko slišim sodelavko. No, tu me ne popade žalost. Lažem, me. Žalosti me, kako lahko ljudje mislijo, da so najbolj pametni na svetu, znajo sovražiti vse, kar je v povezavi z njihovim sovražnikom, kot zna to le ona in povrh vsega ima še glas, ki se ga sliši vsepovsod. Ona ne govori, ona kriči. Se dere, kot svinja pred zakolom. In ko slišim njen glas, njeno hvaljenje in pritoževanje ter laži, bi ji najraje pritisnil klofuto ali petnajst. Ampak ne, ker nisem tak človek in vem, da se ji bo vse maščevalo.

Ko se nekdo odloči, da ne bo več moj prijatelj, pa tega ne zna obrazložiti. Ali še slabše, niti ne pove, temveč pusti čakati, da sam ugotovim. Sicer se potem izkaže, da se je prijateljstvo prekinilo zato, ker je zajebal, izdal neko stvar, ki je ne bi smel. Pa mu je sram povedat in se me potem na veliko izogiba. Od takih ljudi sem se navadil, da samo pijemo skupaj, se družimo in podobno, osebnih stvari pa si ne govorimo.

Poleg tega pa še vsakič, ko vidim kakšno slabo ravnanje z živalmi. Prosim, ne maltretirajte hišnih ljubljenčkov.

Zdaj pa si lahko tudi vi tako napišete in ugotovite, kakšen človek ste. Priznam, nad svojimi rezultati sem bil presenečen. Vidi se, da dajem pozornost malim stvarem, prizadenejo pa me ljudje s svojimi dejanji. Ja, nadaljujmo. Kaj smo spoznali? Da je življenje lepo, če ga znamo lepo živet. Če se posvetimo malim stvarem, smo skromni in pošteni in ne hlastamo le za denarjem. Smo delavni, a najdemo čas zase, za svoje bližnje in za stvari, ki nam veliko pomenijo. In ja, da je sreča v malih stvareh, drži.

One Thought on “Od veselja do žalosti

  1. Malo za šalo:
    Včeraj je sreča pokazala s prstom name…problem je ….
    pokazala mi je sredinec 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation