Današnji dan, pa čeprav manjka še več kot štiri ure, da se konča, je prav gotovo zanimiv. Danes se piše zgodovina, čeprav tega verjetno niti ne vemo. Tega dne se bomo spominjali čez deset, dvajset in več let.

Danes nas je zapustila legenda slovenskega rokometa, Iztok Puc. Nekdanji igralec Prul in Gorenja je izgubil boj z zahrbtno boleznijo, pljučnim rakom. Definitivno se ga vsi ljubitelji športa spomnite tudi po tem, da je s kar tremi različnimi reprezentancami nastopil na olimpijskih igrah.

Čudno se sliši, ampak na drugem koncu sveta so se razveselili smrti. Vsaj večina. Konec je diktature in tiranije, pod streli je padel nekdanji libijski voditelj Moamer Gadafi. Da je s tem konec libijske vojne, pravijo. To bo pokazal čas, saj lahko le dvomimo, da se ne bo pokazal kak bližnji sorodnik ali le kak somišljenik in peljal njegovo delo naprej.

Vendar, da ne bomo le o smrti, današnjega dne se bomo spominjali tudi po rojstvih. No, ne vsi, ampak ko vam bo kdo rekel, da je Dahlia stara deset let, boste samo rekli nekaj v stilu ”o pišuka, a tolk nazaj sm to prebral na Filčevem blogu”. Ali pa ”že deset let je od tega?” Kdo je Dahlia, to je sicer že včeraj rojena hčerka Carle Bruni, poročene Sarkozy.

Rodila je pa tudi Ana Dolinar, naša igralka. Ronja, se imenuje hčerkica. Ane se spomnimo iz serije Svingerji, ta je tista luštna. Ta druga je pa Nina Osenar.

Seveda pa to niso vse najbolj zanimive novice tega dneva. Bog ve koliko stvari bomo izvedeli šele jutri iz časopisov in ostalih medijev. In kaj se bo zgodilo jutri, mogoče res konec sveta, kot napovedujejo. Čeprav so ga letos že velikokrat. Mogoče pa nekaj, kar bo povsem zasenčilo današnje dogodke. Današnji dan, ko se piše zgodovina, vsaj za nekatere.

Zame bo ta dan ostal pomemben po tem, da bom lahko rekel, na ta dan leta 2011 sem prvič dal zimske gume na moj avto. Ker jih nikoli nisem imel. Pa se lahko kdo smeje ali zgraža.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation