Dragi Miklavž.
Ker vem, da je še vedno recesija in da verjetno nisi uspel nabaviti vseh daril, se letos ne bom preseraval, predvsem pa si ne bom zaželel ničesar materialnega. In upam, da tudi kdo drug ne.
Za vse starše malih otrok si želim, da dobijo pošteno lekcijo o učenju otrok o skromnosti in poštenosti. Sreča ni skrita v dragih elektronskih igračah ali nečemu, kar jih dobesedno priveže k televiziji ali računalniku.
Za vse odrasle si želim, da bi bili pametni na cesti, doma, v službi in ravnali pravilno v vsaki situaciji. Da se jim ne bi dvigal pritisk ob vsaki malenkosti, da bi pozabili na živčnost, nestrpnost in nesoglasja.
Za brezposelne si želim, da bi dobili službo ali vsaj ustrezno denarno nadomestilo.
Za vse, ki imajo preveč pod palcem zaradi nepoštenega dela želim, da bi se spametovali in dali tistim, ki zaradi takšnih in drugačnih vzrokov nimajo in ne morejo imeti.
Predvsem pa želim vsem prebivalcem Slovenije, da bi na dan, ko nas boš obiskal, resnično tako, kakor obljubljajo vsi tisti povezani z volitvami – drugače.

Dragi Miklavž, upam da nisem bil prezahteven. To si resnično želim in upam, da ti uspe. Sicer bom pa tudi s pomarančo zadovoljen.

One Thought on “Pismo Miklavžu

  1. Pipijaz on 25. novembra 2011 at 17:59 said:

    v državi kjer živite, za naivnost ni prostora.
    Sv.Miklavž 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation