Zamenjal sem radijsko postajo takrat, ko so na Radiu Hit skoraj čez noč odslovili Špelo in Pikca ter tako pokvarili Budilko. Jezen, saj mi je bila Budilka pri srcu in sem jo redno poslušal v celoti, sem se takrat odločil, da nikoli več ne bom poslušal tega radia in začel iskati druge postaje.

In tako sem od takrat poslušal radio ena. Do pred kakega tedna, ko sem ugotovil (sicer sem vedel že prej) da je to res top shit , pa se lahko reklamira res kot radio z največ poslušalci ali kot ne vem kaj, ampak, zame je to bruh bruh. Slogan ”več dobre glasbe” bi z razlogom preimenovali v ”več ene in iste glasbe”. Tudi to, da vrtijo veliko slovenske glasbe, ni ravno zanimiv podatek, saj se to dogaja bolj ponoči. Kar je čez dan, je pa vsak komad enkrat na uro. Z izjemo Avdiča, ki kako dobro stre in Ivjane, ki je luštna, ne vidim dobrega na njihovi frekvenci. In podn od podna? Mama Manka, transvestit prve stopnje.

Tako sem, rekoč nekaj v smislu ”pa poglejmo kaj pravijo drugje” začel iskat postaje, nekaj časa poslušal val 202, radio koper, k srcu mi je prirasel radio si, a vrnil sem se na hit. Čeprav kot primorec prisegam na radio robin in primorski val, katera velikokrat poslušam. Največ pa hit, saj imajo prav tisto, kar sam rabim: Zlobca, da me nasmeji s pogruntavščinami ob dobrih starih, Nati, ki z nežnim glasom napoveduje, komentira in bere misli poslušalcev, Don Sergio, ki z raskavim glasom citira erotične zgodbe in ga ni sram reči ”kurac, pizda in pička” v živo ter vibratorja s svojimi mislimi in budilkarje. In dobre hit vikende, vse to je meni dovolj da ostanem poslušalec. In zaenkrat lahko rečem le hvala jim, da imajo dober program.

Verjamem pa, da bi bil marsikateri bolj regijski radio boljši in primernejši kot karkoli drugega, če bi se ga le slišalo po celotni Sloveniji. V to sem prepričan, in čeprav obstajajo radii, ki vrtijo drugačno glasbo, so na žalost mnogih le lokalni. Pa tako lepo bi bilo. Se pa bojim, da bi vsak, ko bi postal bolj poslušan, obenem postal dudi bolj skomercializiran, tako da je v tem primeru boljše, da je le lokalni in ga poslušam le ko sem na dopustu.

Realno pa, kolikor se poznam, mi bo nekoč dopizdilo vse skupaj in bodo iz avta doneli Gunsi, ACDC, Metallica, The Darkness in Nirvana, Green Day, Ramones in še kaj. Tiste, čist taprve plate.

In še opozorim, zimske pnevmatike. Imate in zakaj ne še?

One Thought on “Radio

  1. Pipijaz on 16. novembra 2011 at 19:51 said:

    sedaj te bom globoko razočarala: radio, kaj je že to?
    Razen v avtu, kjer vrtim CD-je 🙁

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation