Ker vidim, da vsake toliko kdo omeni slovenske oddaje, moram še jaz. Pa čeprav nisem redni tv gledalec, saj imam največkrat prižgan dvd predvajalnik in gledam kar si zaželim.

Začnem lahko kar z resničnostnimi šovi. Wau, gremo proti koncu leta in zaenkrat ni govora o nobenem big brotherju. Resnici na ljubo, hvala bogu. Odkrito priznam, ne spomnim se niti enega imena, ki je kdaj bilo ali zmagalo v reality showu, ker skoraj nikoli nisem gledal. Vem da je bila ena striptizeta, pa v baru en gej, pa da je nekje zmagal nekdo, ki je zavrnil glavno nagrado (avto), ker je bil zanj premajhen. Avto za zmagovalca in ne obratno. Sledil sem le lanskemu velikemu bratu slavnih, pa še to le z enim očesom, pa še to sem opustil, ko je Zlatko šel ven. Itak je bil on zame zmagovalec, ker je dobra oseba in mi je bila všeč njegova ideja, da če zmaga, bo denar dal tistim, ki ga potrebujejo. Seveda je pa treba take stvari zatret že v kali, ker to ni interes pop tv. A pustmo stat.

Kmetija. Pa kaj se gremo? Prikazovanje meščanov, ki še niso videli prašiča, kako se trudijo vihtet motiko, to je pa res pravo razvedrilo. Tako zelo zabavno, da se verjetno še kdo drug zgraža nad tem. Štala je že v osnovi, ko pa se prijavijo še ljudje, ki nimajo pojma o pojmu, potem postano to klasična razvedrilna oddaja marsikatere slovenske televizije. Pa ne da imam kaj proti kateremukoli tekmovalcu, konec koncev so se znašli: biti v oddaji, si narediti reklamo, 24ur itak objavlja, kako so šli srat, da si ta briše smrkelj v roko, da si oni ne umiva zob, po izpadu pa grejo poskušat srečo v filme, videospote ali pa se grejo kvazi pop glasbenike.

Potem sledijo resničnostni šovi, ki to sploh niso. Že zgoraj omenjena kmetija, ki je posneta dva meseca prej. Pa Slovenija ima talent. Kar ne trdim, da je slabo razvedrilo, konec koncev so nekateri prav zabavni in se jim moraš od srca nasmejat. Če to niso ravno letos izpadli Pustotniki, ki so kazali dogajanje vsake tudi manj pomembne vaške veselice. Riba na oko. Da si ne more nekdo izmislit slabšega imena in še slabšega koncepta. Domači kao zvezdniki se vabijo domov in kuhajo in ocenjujejo in kritizirajo in oh in sploh. Vse to smo že videli, slišali, prežvečili in hvala bogu tudi izpljunili. Mar ni nikakršne ideje narediti nekaj svojega in ne nekaj kopirati od bogve kje?

Ljubezen na seniku. Pa to ti je šele štala. Samski tipi iščejo meščansko dekle. Zakaj? Da jih bo to dekle prepričalo, da je bolje živeti na 45 kvadratnih metrih in kupovati zelenjavo v lidlu ter cel dan ležati na kavču? Zagotovo ne. Tudi zaradi resne zveze ne. Moraš biti zelo potreben ljubezni, da jo iščeš vsem na očem. Ali pa zelo samozavesten. Ali, kar je še najbolj verjetno, zelo plačan. Konec koncev, so se znašli. Plačani so, tam se borijo za neko tv ljubezen, reklamo si delajo, ko bo vsega konec, bodo znani in snemali reklame za jogurte.

Verjamem, da veliko ljudi gleda te šove, ampak, a se ne bi lahko vsaj ena izmed tv postaj odločila predvajati nekaj drugega? Lahko nam bi predvajali starejše slovenske ali jugoslovanske filme, posnetke koncertov ali več oddaj o živalih, pa ne iz domače režije. Kaj pa dokumentarci, predstavitve, francoske komedije, zakaj se to ne vrti?

Verjamem, da bo kak komentar na ta blog, če ne ravno tukaj, pa kje drugje. Zavedam se, da sam ne bom spremenil ničesar, več nas pa že lahko kako posreduje, pa četudi le tale blog bolj razširi, da pride do kakega urejevalca programa na tv. Do takrat pa ostajam zvest predvajalniku in filmom.

3 Thoughts on “Resničnostni šovi

 1. izgleda, da si ustvarjalci teh oddaj ne morejo izmislat kaj boljšega, sam sem jih spremljal ko je to prišlo v slovenijo. Pa še to čist malo tolk da sem videl o čem se gre. so mi pa totalno brezvezne.
  Doma mam preko 100 programov na tvju, od tega gledam le Discovery, History, pač dokumantarce če že. Kar pa se filmov in nadaljevank tiče, mam pa računalnik povezan s tvjem, in kar gledam si potegnem z neta.

 2. Pipijaz on 10. novembra 2011 at 20:41 said:

  Žalostno je predvsem dejstvo, da vse te šove, gledajo otroci.
  Recimo šov, kterega trenutno predvaja POP TV.

  Kdo od otrok ( starost od 13 let dalje) ima od njega koristi?
  Razen organizatorja, seveda.

  Ker sem ž. spola najraje gledam, pravzaprav gre za moj kanal
  Channel’ Morda malo butast za moške, vsekakor dopadljiv za
  ženski spol.

  Kdo torej, razen otrok, sploh gleda šov, a la Kmetija.(primer)

 3. Kot zagovornik japonske animirane industrije, ki se kosa tudi z mnogimi kvalitetnimi igranimi filmi/serijami, le-tega v Sloveniji sploh še spoznali nismo. Poznamo pa ves ostali crap, ki se stalno kupčka k ostalemu dreku od vsebine. Debilistični resničnostni šovi, informativne oddaje ki to sploh niso, neštetokrat videni obrabljeni filmi (Sam doma in podobni), gadne risanke, tv serije nižje kvalitete (pa še to večina v poznih večernih urah)… itd. Res moraš biti specialist, da najdeš kaj zanimivega v programih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation