Še dobre tri tedne in leto 2011 se bo poslovilo. Kot se to običajno zgodi vsako leto konec decembra. Seveda pride potem novo leto, čas, ko si rečemo, da se bomo poboljšali, da bomo drugačni, da bomo takrat nekaj novega začeli ali karkoli že. Skratka, nek mejnik. Pa boste rekli zdaj, si ti Filec en čuden tič, smo komaj desetega, ti se pa že poslavljaš. Zakaj pa ne, vsaj nekje moram biti prvi.

Ja, to leto je bilo čudno. No, saj je bilo skoraj vsako do sedaj. Nekaj ljudi smo izgubili, veliko talentov, športnikov, umetnikov. Verjetno se je tudi kak rodil, a bomo čez kakih 20 let šele vedeli za njega.

Osebno sem doživel kar veliko novih stvari. S Petro sva doživela prvo skupno silvestrovanje, ki ga nikoli ne bom pozabil. Zaradi določenih stvari. Potem, bila sva na kratkem, a lepem dopustu, ki sva ga zelo zelo potrebovala. Dobil sem še neko izplačilo, pa je blo vse popolno. Dobil sem veliko novih kolegov, veliko zanimivih priložnosti, veliko se naučil in veliko zajebal. Mnogo stvari, ki so se mi zgodile, bi lahko vnaprej preračunal in v določenem trenutku drugače reagiral. Ampak tako pač je.

Začel sem pisati knjigo. In je nisem končal. Realno, pisal sem kake tri tedne, zavzeto, vsak večer pred spanjem. Nato je nek večer zmanjkalo ideje in je nisem še dobil. Knjiga pa sameva na usb ključku nekje v predalu. Namesto tega, sem začel z blogom. Najprej na blogosu, po dobrih dveh mesecih sem odšel na svoje zaradi želje in to mi je všeč in pri tem ostajam. Nekajkrat sem bil pohvaljen, nekajkrat so me prekurcali po dolgem in počez, še zdaj se kdo najde in napiše nekaj povsem brezveznega ali izzivalnega v komentar. Rešil sem se enega osebka, ki je na vsak način hotel zaničevati moje bloge, čeprav sam ne piše nič boljših. Nekajkrat me je drugi svet izpostavil, to je pa tudi vse. Količino obiska ne razglašam naokrog, če pa ravno koga zanima, mu lahko posredujem tudi te številke. Sčasoma sem dodal še nekaj kategorij, ki jih osvežujem redno, nekatere so pa bolj v mirovanju. Všeč so mi pozitivni komentarji in to, da me analitiks kdaj pa kdaj preseneti z obiskom.

Izven bloga pa sem doživel več sprememb. Odločil sem se izločiti večino mojih prijateljev, ki so me kadarkoli prizadeli, žalili in podobne stvari. Spoznal sem, da so s svojimi dejanji zapravili prijateljstvo, čeprav na to niso pomislili. In spoznal sem, da je bila večina le nekakšna družba za sedeti ob pivu. Vztrajno sem pritiskal delete, jih prezrl ali karkoli pač že in si poiskal nove pivske kolege, kot osvežil nekatera stara prijateljstva. Za ostale nimam časa, zdi se mi škoda energije in možganov. Ja, stran sem vrgel še cigarete in začel z zvijanjem tobaka, ki ga pokadim približno dvakrat na dan. In začel sem s kolesarjenjem in tekom ter še kakšno športno dejavnostjo. Žal v decembru vse te stvari vztrajno zavračam, saj mi pogostokrat zmanjka časa. In zato vam sporočam, da bojo moji blogi v decembru bolj poredki. Sicer to ne pomeni, da so bili do sedaj pogosti, le nekako sem se potrudil napisat nekje 4 do 5 objav tedensko. Žal mi ta mesec ne bo uspelo, pa še če mi bo, bo to le o kakem filmu ali kaj podobnega.

Brezveze modrovati o planih v 2012, načrtih in idejah. Boljše je prepustiti stvari toku življenja, pa naj se odvija potem tako, kakor nam je usojeno. Lahko pa zagotovim, da vas bom tudi v naslednjem letu z mojimi blogi vabil k branju mojega pisanja, mogoče s kakšno novo kategorijo, mogoče z več slikami, mogoče tudi z mojo sliko. Ampak ne me držat za besedo, rekel sem mogoče.

Če ne napišem nobenega modrega bloga v katerem se bi lahko malo izprsil, vam že sedaj želim vesele praznike vsem, ki me berete. Naj vam ta december ne izprazni denarnice, naj vas ne zavedejo razne kičaste stvari, za katere mislite, da bi jih bilo pametno nekomu podariti in naj vas ne nategujejo s podobnimi darili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation