Prvi, ki se je odzval in se mi je zdel vreden vabila na intervju, je SmaalTokk. Tisti, ki ga poznate, veste o komu govorim, za tiste, ki to ime slišite prvič, pa lahko rečem da je Primorska region’s own gengsta reper, tisti, ki dela kar ima najraje in s tem marsikoga spravi v smeh. Fant pač pove tako kot misli, kar je verjetno še edina človeška vrlina v tem norem svetu. Njegov evrski pozdrav lahko slišimo iz ust veliko mladih, prav tako kakšne njegove izreke in misli. S pristnim primorskim naglasom je intervju potekal takole.

PF: Kdo pravzaprav je Smaal Tokk?
ST: Dwo je Smaal Tokk? Ma tw sm js … Kej sprašavaš neumnosti! €!

PF: Kdaj in kako si se pravzaprav odločil za to, kar počneš?
ST: En bot sm primu u roke mikrofon an se je snemalo – sm povjdow ku je tjla Radmila od mene soude an sm pole dow spodej še muziko an je ratow hit … An pole so pršle še čebele an srne …

PF: Cel svet je obremenjen z nekimi glasbenimi fenomeni, kot so Lady GaGa, Damijan Murko, Justin Bieber. Kako ti gledaš na to?
ST: Ku češ bet obremenjen zs Bibrem, bwgi mulo nejma nnka dvejsti kilu! Glih takw tui unve druzve … Israel Kamakawiwoʻole je pej druga pjsm.

PF: V letošnjem letu sta bila prikazana kar dva filma o domačih reperjih, a tebe ni v nobenem, kako to?
ST: Sem se sprašavow tui sam – kej wani ne veju, d je gengsta rep tui rep …

PF: Kar na hitro si postal youtube senzacija. Pripravljaš mogoče kak cd, ali boš ostal na tem, kjer si?
ST: Glih jutre prideju črnke zapwojt bekvokale za mwj prvi radijski hit “Smaal Tokka za precednika” … Če nebo padlo dwol letalo …

PF: Nisi edini reper v Sloveniji, si pa definitivno edini, ki imaš svoj stil, tako oblačenja kot izražanja. Imaš vzornike, koga podpiraš in koga bi najraje zbrcal?

ST: Gianni Rijavec … ma zs unih cajtow ku je biw še zs Big Benom – wan je biw prow nerazumljen. Wan je pesnik ku je napisow tjve verze: “Če foušija bi gorela, cela država bi že zgorela” an “Čas ustavil bi, a kaj, ker beži”!

PF: Včasih imamo občutek, da te Radmila drži na kratko. Je to res, ali je situacija obratna?
ST: Lohko gledaš takw al pej takw – lohkor je kratek štrik, lohko si pej rječeš – lej, lohko tjekam kamor čim u radiju od metra dvajsti!

PF: Si prvi, ki je dal intervju za mojo stran. Te večkrat vprašajo za intervju, jih sprejmeš ali zavrneš?
ST: Wse sprejmem … če me prašajo … ma me bolj neč ne sprašavajo …

PF: Smaal, hvala za tvoj čas, bi rad še kaj sporočil bralcem?
ST: Mejte se radi, jejte zdravo, pokličte kej nončko an nonota, dejte wadu psu … an take reči …

Žal mi je med intervjujem crknila baterija in je bilo tako slikanje onemogočeno, mi je pa pozneje poslal sliko za objavo, prilagam pa tudi nekaj njegovih posnetkov.

One Thought on “Smaal Tokk

  1. Za tega modela še nisem slišal. Mi je pa nadvse všeč, da je samosvoj in njegov naglas!
    Želva/k

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation