Zopet se lahko dotaknem bolj osebnega druženja s čudaki. In moram se družit, ker sva sodelavca, če ne bi bila, samo hiter tek od take osebe, čimdlje stran. Čimprej.

Torej, v sporu sva že nekaj mesecev, odkar sem ji dal jasno vedeti, katera dela opravljam sam in katera morajo sodelavci. Ni mi težko narediti nekaj namesto drugega, vendar pričakujem nekakšno povračilo. Ni se še zgodilo, da bi kdo naredil nekaj namesto mene. In tako se je začelo. Potrebno je bilo izpisati neke papirje, za katere je veljalo da jih izpiše tisti, ki jih potrebuje. Prišla je ona, kljub svoji mladosti, ukazovalna in nespoštljiva do starejših. To bi lahko ti naredil. Seveda. In še marsikaj drugega, da bi lahko nekateri v službi samo sedeli in konec meseca dobili enako kot jaz. Ko je s tako željo pristopila, sem jo gladko zavrnil, rekoč, kaj bo ona počela. Lenobe na delovnem mestu nikakor ne podpiram, kljub temu, da tudi sam nisem včasih na volji za delo ali imam za seboj prekrokano noč. Ampak nikomur ne težim in nobenega ne žicam, naj nekaj naredi namesto mene.

Tokrat sem se odločil modrovati o takih ljudeh, v tem primeru točno sodelavko. Lenoba vrh lenobe. Nekako ji je vse brezvezno. Živi v bloku, malem stanovanju, 35 kvadratnih metrov. Ob tem lahko sklepamo, da veliko dela nima. Takega majhnega bivališča nimaš niti za čistit. Vsaj ne vsak dan. Sploh če živiš sam. Tako kot ona, saj zanjo so vsi tipi enaki, nihče ni dovolj dober, sploh še ni imela fanta. V resnici je verjetno tako, da vsak normalen moški od nje zbeži. Na vprašanje, ali je lezbijka, odgovarja, da ne, da je normalna. Kot da lezbijke niso. Dejansko pa obrne glavo prej za kakšno luštno punco, kot za res postavnim dedcem, preverjeno. In ob vsem tem je brezveze govoriti o seksu. Čim kdo omeni kakšno bolj nevsakdanjo stvar, ki naj bi se jo počelo v postelji, kar vzroji. Češ, meni ne bo tega nihče delal, pa jaz ne bom tega delala, ma kaj si mona, to ni normalno in podobne.

Naprej. Ker si suhe postave, ti ni treba nekega gibanja, vse kar poješ, gre kar direkt skozi črevo in ven. Vendar zaradi tega ni treba komentirati postave vsakega človeka, ki ima pet kil več kot ti in ga imeti za debeluha. Prav tako ni treba komentirati oblačil vsakega, ki ni oblečen po tvojem okusu. Bog ne daj, da bi imeli vsi tak okus kot ti, pozimi bi se postavljali s kapo s cofki, samo zato ker si jo dobila v Lidlu za evro in pol. In vsi bi nosili lakaste škornje, samo da bi tebi ugajali.

In še naprej. Ker se ne giblješ v naravi, si večinoma doma. Knjige se ti zdijo bedne oziroma ti nobena ni všeč. Prav tako televizija. Filma zate še niso posneli, oddaje tudi ni nobene primerne, pa tudi če loviš 150 programov. Računalnik te ne zabava, internet uporabljaš le za celodnevno visenje na Facebooku. Da si dobra kuharica, se vedno znaš pohvaliti, a žal tudi sodelavke, tiste, ki jih imaš za svoje prijateljice, znajo povedati, da vedno ko jih povabiš k sebi na kosilo, običajno skuhaš pašto, pire krompir ali hrenovke. Komu v tem primeru lažeš, ni znano.

In še najslabša lastnost. Zgražaš se nad vsakim, ki ni Slovenec. Pa naj bo Italijan, Hrvat, Srb ali Čeh. O vsakem imaš kaj za povedati, tudi o Poljakih, ki so tu na dopustu, rečeš da bi se lahko naučili slovensko. Ne bom te niti spraševal, kateri jezik si govorila letos na tvojem skrivnostnem dopustu v Grčiji. Ampak ni mi jasno, kako imaš lahko tako mnenje o narodih bivše juge, hodiš pa na koncerte, kjer so glavni Stavros, Cetinski, Severina in drugi glasbeni biseri Balkana.

Kljub temu, da sva bila nekoč prijatelja, kar si pokvarila čisto sama s svojim odnosom, ti priporočam da si vzameš teden dopusta, se zapreš v temo in temeljito premisliš o svojih dejanjih. Nisem edini. Več nas je, ki smo zaradi tvoje vzvišenosti, tvoje vsemogočnosti v slabih odnosih s tabo. Ampak zavedaj se, da zunanjega življenja nimaš. Če ga bi imela, ne bi še vikendov preživljala s sodelavkami, ampak s prijatelji. In pazi, da ne zgubiš še teh sodelavk, ker potem bomo mi tisti, ki bomo skrbeli za slabe odnose, kot sedaj to počneš ti.

Vem da me ne bereš. Te niti ne prosim, da bi. Ampak se bo mogoče kdo dobil, ki te bi prepoznal v teh besedah in ti bo posredoval link do tega bloga. Ampak se zaradi tvoje učenosti, tvoje magične sposobnosti ocenjevanja, ki jo imaš, verjetno ne boš prepoznala.

Vsekakor, spoštovana (najraje bi napisal ime, a ga ne bom) nikakor nisi ti razlog, da sem slabe volje, kajti jaz imam osem ur delo in niti ne opazim, da si tam. Za razliko od tebe, ki imaš čas vse preveriti okrog sebe in sedeti po tri ure na cigaretu in kavi.

One Thought on “Sodelavka

  1. David on 5. oktobra 2011 at 11:10 said:

    Super napisano, so pa v vsaki firmi take frčafele, ki si jo opisal tule. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation