Prvih sedem dni je mimo in čas za prvi blog o mojem gibanju. Malo rezultatov in te stvari, ki verjetno nikogar ne zanimajo. Hecam se.

Torej, začel sem v torek in sem se odločil, da bom vsak torek napisal rezultate sedemdnevnega udejstvovanja v rekreaciji. Se pravi, vsak torek boste dobili podatke o mojih ne ravno podvigih.

Začel sem intenzivno, kao. Z beleženjem vsega, kar sem pojedel, spil in ob kakšni uri. Nekje sredi vsega tega sem ugotovil, da je vse to beleženje o hrani brezvezno in se odločil, da si bom zapisoval samo kar se športa in rekreacije tiče. Poleg tega mi podatki o hrani pomenijo malo, saj vem kaj jem.

Je pa res, iz svojega jedilnika sem črtal čokoladice, čips, bombone, v bistvu vse sladke pizdarije. Celo kavo pijem brez sladkorja, razen če se zmotim. Kar se mi je tudi zgodilo. Pač, zajtrk mine ob skodelici kave z mlekom in margarino ter domačo marmelado na kruhu. Dopoldne sledi banana ali domače jabolko, ob kosilu mora biti obvezno zelenjava, ki je prej tudi nisem ravno oboževal, popoldne spet sadje in za večerjo zelena solata s česnom in včasih konzervo rib ali kuhanim jajcem. Tako lahko rečem, da sem se odpovedal tudi kruhu, razen za zajtrk. Pije se voda in nesladkan čaj, nekje dva litra dnevno.

Seveda se tudi prekršim. V nedeljo sem užival na prijetni kraški osmici ob teranu in narezanih mesninah in štrukljih. Ampak to mora biti, saj se lahko vsake toliko malo prekršim.

In obenem vsak dan vrtim sobno kolo ter opravim zvečer še neko mešanico teka in hoje. Tako se je v prvem tednu nabralo 133 minut kolesa, kar je približno 44 kilometrov gonjenja na mestu, hoje s tekom 17 kilometrov in da ne bo pri tem ostalo, še 20 trebušnjakov. Obenem sem osem ur na dan v službi, kjer imam tudi dovolj dvigovanja in miganja, a tega ne štejem zraven. Res pa je, da recimo kak dan izpustim, saj mi ne uspe vedno dobiti časa ali možnosti za kolesarjenje ali hojo.

Vem, rekli boste, da je to malo. Je, a treba je vedeti, da sem kadilec, čeprav ne toliko, kot sem bil nekoč. Da sem ljubitelj žlahtne kapljice, da se ne mislim odpovedat kakšnemu pivu ter kdaj kakšni sladki stvari. Ne bom pa pretiraval s temi rečmi, to je en krat ena.

Še rezultat vsega skupaj. Kilograme bom zaenkrat zamolčal, lahko le rečem, da je razlika, čeprav le v številkah in ne toliko telesno. Počutje je pa ena a, prej sem bil lenuh, ki se muni ljubilo vstati pred deveto zjutraj, zdaj pa pogostokrat končam z vrtenjem pedalov že pred sedmo zjutraj. Nato sledi delo, blog in druge stvari, nekje ob deseti zvečer pa se vrnem iz teka.

Cilj pa je v naslednjem tednu doseči več. Vsaj za zdaj.

4 Thoughts on “Teden 1

 1. Pipijaz on 16. novembra 2011 at 19:57 said:

  na misel mi je prišel pregovor, katerega niti ne vem, kdo je zapisal:

  ‘ko ne veš kje začeti razmisli o tem, da bi pričel, kjer si
  končal.’

  Glavno, da si prenehal hraniti gospo Kandido. Odtod dalje bo vedno
  bolje, saj se, kot kaže zavedaš, da smo v dobi samozdravljenja. Našemu zdravstvu se vedno slabše piše.

  Korajža velja! 🙂

 2. Pingback: Pametna Rit » 28 kilogramov

 3. Za gostovanje Newjorške filharmonije je denar, za gostovanje pokojnega Michaela Jacksona ga ni bilo in tega gostovanja tudi zato ni bilo.

 4. Peter Filec on 10. januarja 2012 at 12:18 said:

  Včasih da kdo povsem neumesten komentar 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation