Tako totalno sem brez ideje, da resnično ne vem kaj bi pisal. Niti zgodilo se mi ni nič takega, da bi bilo omembe vredno. Ali pač.

Verjetno se mi je prvič v življenju zgodilo, da sem se na rojstni dan odpravil že ob dveh popoldne. Ampak ne zato, da bi šel na drug konec Slovenije, niti ni praznoval kak otrok. Pač, takrat so rekli, da se začne, deževalo je, doma nisem imel kaj, pa sem šel. Jebat ga.

Jedlo se je na veliko, čevapčiči, klobase, vse vrste pečenja. Prav tako je bilo pijače v izobilju. Le meni priljubljenega alkohola (pivo) je kmalu zmanjkalo. A nisem se preveč sekiral, bomo pili pa kaj drugega. Kot novopečenemu kadilcu, odkar sem zopet začel, seveda v zelo zelo zmanjšani količini, saj sem tudi med žurom pokadil le tri zvitke tobaka, mi je bila ponujena možnost dima travice. In glede na to, da sem kot mulc skadil ogromne robe trave, sem bil sedaj pred veliko odločitvijo. Nekaj let nazaj sem opustil travo, saj se mi ni zdela več zanimiva. Bedak kot sem, sem takrat ostal na alkoholu in tobaku, kar je škodljivejše od kakega jointa dnevno.

No, pa daj sem, da potegnem. Prvič, drugič, potegnem, zadržim v sebi in izdihnem siv oblak dima. Poplaknem s pivom in živim naprej. V tem trenutku se zavem, zakaj sem takrat nehal. Enostavno je bilo dovolj. Nisem več videl užitka, kot ga nisem videl sedaj. Ne trdim, da obžalujem, a popolnoma brezvezno se mi je zdelo, saj bi lahko sklepal, da ni več tako dobra, kot je bila nekoč. Meni. Niti se nisem bolje počutil, niti nisem videl belih miši in sanjal o kakih čudnih stvorih. Pa čeprav po dveh dimih ne moreš pričakovati ne vem česa. A vseeno sem zdaj s tem končal za kako leto. Ali pa za vedno. V cigaretu vidim vsaj nek ritual, navado. V travi žal nič.

Ampak, vseeno. Včeraj sem bil kot nov in sem celotno popoldne preživel na kavču le zaradi dežja. Sploh nisem bil mačkast, sploh nisem bil zjeban. To je pa prednost, če greš na žur že ob dveh popoldne. Tako si lahko ob desetih zvečer že doma in greš spat, ter se zjutraj zbudiš kot da ni bilo nič. Z veseljem bi prakticiral. Super bi bilo, če bi se koncerti začenjali ob treh popoldne, bi šel ven, poslušal, se napil, bil ob desetih doma in šel drug dan v službo brez problema.

In za legalizacijo trave sem prav takoj, pa tudi če jo ne kadim. Niti nimam razloga, ampak fino bi pa bilo, če bi se jo. Prepovedane stvari so najslajše. In če bi bila trava dovoljena, bi marsikdo odnehal, saj sploh ne bi bilo zanimivo s špinelom iti po ulici.

Ampak življenje je vseeno lepo, kakor si ga kdo omisli in ni za se pritoževati čez eno ali drugo. A če je komu kaj žal, naj pihne na pojočo travico.

One Thought on “Travica

  1. narkomanček mali 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation