Po nedeljskem sprehodu je bila zvečer odlična izbira en dober film. In čeprav se večkrat zajebem v opisu, ko mi le ta sporoča kako je dober, zanimiv in veličasten ter se na koncu izkaže, da temu ni tako, mi je včeraj prišla pod roke prava stvar. Voda za slone, oziroma v originalu Water for Elephant.

Romantična drama, pod katero se je kot režiser podpisal Francis Lawrence, nas ne pusti nezadovoljene, čeprav je že na začetku znan razplet. V leto 1931 postavljena zgodba, ki jo pripoveduje nekdanji cirkuški veterinar, čigar vlogo je odigral danes 86-letni Hal Holbrook, se dogaja prav v cirkusu.

Mladi študent veterine Jacob je tik pred diplomo ob vse. Starša umreta, zaradi očetovih dolgov pa ostane brez doma. S kovčkom se odpravi na pot in naveličan hoje skoči na vlak. Cirkuški. Tam, ko ga August sprejme za veterinarja in oskrbnika živali, se zaljubi v njegovo ženom katera mu začne vračati ljubezen. Ko mora usmrtiti glavno zvezdo cirkuškega šova, se vez med Jacobom in Marleno le še povečuje. Ampak denarja ni, delavce iz takih in drugačnih razlogov mečejo iz vlaka, obisk pa tudi ni ravno velikanski. August se odloči za nakup slona, ki naj bi postal glavna atrakcija cirkusa Benzini. To pa je le še kapljica do zaljubljenosti Jacoba in Marlene.

Čisto prava romanca, ki z nekaj pretepi in nekaterimi ne ravno očem prijetnim prizorom mučenja živali prekine sladko ljubezensko zgodbo, nad kar prilepi na ekran za dobri dve uri. Ampak ni nikakor stran vržen čas, razen za tiste, ki niso ravno ljubitelji te zvrsti.

Nekateri bodo veseli glavnih igralcev. Robert Pattinson je, vsaj po pričevanju moje boljše polovice, tu vsaj tako dober in sladek, kot v Twilight-u. Ok, za moške je tu Reese Witherspoon, ki je sicer deset let starejša od Roberta, ampak v filmu tako prekleto pašeta skupaj. Vlogo šefa cirkusa je odigral Christoph Waltz, znan po neslavnih barabah in še kakem avstrijskem filmu. To je pa tudi vse. Edino ljubitelji živali se boste vsaj malo zaljubili, oziroma se vam bo zasmilila Rosie. Ja, to je tista slončica, ki je 15 let nazaj zaigrala v filmu Larger Than Life. Njeno pravo ime je Tai. In če vprašate imdb, vam ta lepo odgovori: ”Is an elephant”. Hvala, kajti do sedaj tega nismo opazili.

Mene je film navdušil, pa ne zaradi igralcev, ampak kot zgodba. Idealno za zimske večere, ko pade cukr in hočete videti vsaj malo ljubezni, pa ni važno, ali med ljudmi ali med človekom in živaljo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation