Nedolgo nazaj se je končal film, ki ga je spremljala večina babic, upokojencev in večerne tv zabave željnih slovenceljnev. Sam nisem spremljal, ampak sem vseeno vesel. Da je konec, namreč. Pa čeprav nisem spremljal.

En dan ta teden mi je prijatelj rekel, da sem hater. Ok, sem. Sovražim namreč dotične ljudi. Kot recimo sodelavko, to že vsi trije bralci veste. Ne morem pa biti hater do tistih ljudi, ki jih ne poznam. Skozi bloge le izražam svoje mnenje.

S filmom sem mislil kmetijo. Tisto, ki je tako prevzela gledalce, da so se odločili Vesni podariti kmetijo, če je že pač ni osvojila. Valda mora pop tv to oglaševat, pa vsak dan na 24ur nekaj napisat o tem, ljudje objavljajo po facebooku, logično nekako, da je ta info prišla tudi do mene. Prebral sem tudi Vesnino zgodbo, sočustvujem z njo, ampak, dragi bralci, kje je point? Kmetije je konec, eden jo je dobil, ostali so popušili, mar ni to nekakšno nenapisano pravilo resničnostnih šovov? Zdaj bi dali kmetijo še nekomu, ki si jo ne more privoščit. Ja shit, no.

V komentarjih se velikokrat pojavi kdo, ki napiše, da je Vesna igrala igro samohranilke, revne ženske, obupanke, potencialne samomorilke in še kaj. Logična reakcija fovšije. Pa ne gre se tu za to, da bi ugotavljali kakšna je Vesna v resnici, v realnem življenju. Gre se za to, da ljudje, bebčki, verjamejo vsaki stvari, ki jo kažejo po tv. In so pripravljeni pomagat osebi, ki ni osvojila določenega cilja, da ga osvoji.

Poglejmo in modrujmo še malo o prihodnosti. Če vse skupaj uspe in Vesna dobi kmetijo, se bo pojavil še tretji, ki bo hotel nekaj. Zakaj mu ne bi dali. Če je bilo za kmetijo, zakaj ne bi dali še njemu želenega. Ma ja, ne delajmo razlik in vsakemu, ki je bil letos v kmetiji, dajmo svojo. Samo ne smemo o tem govorit in pisat, ker potem bo šov naslednje leto brezvezen, ker bojo itak ljudje odločili, da damo vsem nagrado. Ne gre se tu za to, kdo igra pošteno igro, ampak za to, kdo se najbolj zasmili ljudem. Nekdo naj napiše, da se mu Peter Filec smili, da mu bi radi kupili stanovanje, pa da vidimo, koliko jih bo darovalo.

Kaj pa če se ne zbere dovolj za kmetijo? Ja, potem ne bo nič. Življenje bo šlo naprej, Vesna bo ostala tam kjer je in to bo to. Itak postanejo kmalu vsi zmagovalci in vsi tekmovalci resničnostnih šovov pozabljeni, če se ne ravno izpostavljajo. Kot recimo Zenelijevi.

Dragi slovenceljni in spoštovane slovenceljke, nikar ne nasedajte. Pri nas je veliko ljudi potrebnih pomoči, zakaj ne bi pomagali raje tistim, ki jo resnično potrebujejo? Sedite v avto in se odpeljite, dajte tistemu, ki potrebuje v roke in ga osrečite. In ne, ne nakazujte preko položnic, ker od tega bo zelo malo dobil. In ne, nimam nič proti Vesni, le čudi me naivnost.

One Thought on “Za Vesno

  1. Pravilno, se čisto strinjam, folk je ratal bolj in bolj naiven in se mi zdi da že nasede vsemu kar mu ponudiš sam malo v celofan zavito. mislim zgleda kot da noben več ne zna razmišljat s svojo glavo oz. je le teh vedno manj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation