Osmi del nam danes ponuja besede z začetnico ag. Že takoj, preden začnem s pisanjem, imam v glavi toliko in toliko besed, ko pa bom enkrat pri dejanju, bom moral iskati po googlu in še kje drugje. Ampak bom vseeno spisal tale blog, samo za vas, ki ga radi prebirate.

Ag je kemijski simbol za srebro.
Agamo poznamo. lepa rima, sicer pa je agama luštna živalica, žužkojedi kuščar. Potem poznamo še ime Agata, pa agalakcijo in agavo. Prvo je brezmlečnost, recimo primanjkovanje mleka po porodu, drugo pa bodičasta rastlina z mesnatimi listi. Njami.
Agb. Znamka ključavnic.
Agco je znamka traktorjev.
Agč ne prinaša ničesar, zato kar gremo naprej.
Agd. Zavarovalno posredniška družba.
Age. Tu imamo več možnosti. Agenda, zastarelo ime za beležko, zapisek. Pa agencijo, kjer agenti in agentke povzročajo agense. Zanimivo.
Agfa. To pa ja vsi poznamo. No, če ne, pa poguglajte.
Agg. Skoraj vsakdo bi pomislil, da je to brezveznica, ampak ne. Na to začetnico lahko najdemo besedo aggressive, kar je tudi znamka rolerjev. Kdo bi si mislil.
Agh pa je brezveznica.
Agip. Bencinka. Agility, kinološka športna disciplina. Psi skačejo in na koncu ne veš, kdo je bolj vesel, lastnik ali pes. Pa da ne bom o agilnosti in agitpropovstvu, lahko omenim samo še knjigo. Agitator.
Agj je brezveznica.
Agk je prav tako brezveznica, sicer pa kratica sama pomeni akademski golf klub, pa alpski gorniški klub, pa še kaj bi se našlo.
Aglomerat je nekakšna kamnina, aglurab pa neke vrste tableta za zniževanje sladkorja. Možno?
Agm so spet neke firme, znamke in podjetja.
Agnat. Krvni sorodnik po fotrovi strani. To seveda lahko agnosciramo, a raje ne bomo. Je pa še kup izpeljank iz tega.
Ago. Agonija. Ki ima spet cel kup izpeljank, ki jih ne bom omenjal. Mi je pa všeč tale: agorafobija, strah pred odprtim prostorom.
Agp je spet kratica za accelerated graphics port.
Agrft. Akademija za gledališče, radio, film in televizijo. Ter potem firme, agrokor, agroruše, agrometal. In agropop.
Ags. Brezveznica.
Agš, tudi.
Agt, spet nekakšna kratica, ki označuje traktorje.
Aguilera, Kristina. Pevka, blond, simpatična, rojena sredi decembra leta 1980. Ostale stvari na to začetnico niso tako pomembne, kot je ona.
Agv. Znamka čelade.
Agz je brezveznica.
Agž prav tako.

Pa smo ga privlekli do konca. In žalostna novica. Naslednji četrtek ne bo abecedariuma, lahko pa mi na mail pošljete kak predlog ali besedo, ki se bo v naslednjih četrtkih pokazala tudi v abecedariumu

2 Thoughts on “Ag

  1. kaj pa Ambasada Gavioli ? 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation