Ker vsi verjetno veste, da sem si ta mesec vzel kar veliko časa za druge stvari in se manj posvečal blogu, lahko tudi sklepate, da je bil čas za kak film. In posledično ga lahko opišem. Že prvi, ki mi je prišel pod roke, je pustil vtis.

Gre se za španski film Al Final del Camino, katerega naslov je poameriziran v Road to Santiago, slovenski naslov pa se glasi Potovanje v Santiago. In zadeva je taka. En model, argentinski guru, po imenu Olmo, naj bi reševal težave parov med romanjem, ki traja šest dni. Pilar, ki je novinarka, je poslana tja, da bi napisala reportažo, kot je ni še nihče. Vendar, potrebuje fanta. Šefica jo prepriča, da odide s fotografom ter naj igrata par.

Itak. Nobenih problemov, dokler se ne srečata. Nacho je ne prenaša ravno najbolj, saj mu je pred dnevi preprečila zagotovljen fuk. Obenem ima še en kup težav, ki pridejo tudi na romanje. Ampak, vseeno se znajdeta v dokaj velikem številu tako smiselnih kot nesmiselnih situacij. In ja, vsi vedo, da se lahko pred prihodom v Santiago spremeni marsikaj.

O igralcih tukaj ne bomo. Ker za nas niso znani, kar pa ne pomeni, da niso dobri, ravno nasprotno. Pozna se, da ni ničesar holivudskega, kar naredi film še boljši. Holivudsko sranje in njihove komedije so namreč čedalje nižje in nižje. Zatorej, lahko rečemo, vsa čast Evropejcem, ki znajo to počet na drugačen način in predvsem dobro.

Poglejmo še trailer:

One Thought on “Al Final del Camino

  1. Hvala, že vlečem dol 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation