Veseli? Jaz sem. Vam seveda ni treba biti, vendar, če sodim po sebi, bi bil vesel vrnitve neke stvari, ki sem jo rad gledal/poslušal/bral. In tako si mislim, da boste nekateri navdušeni, drugi pa bodo zopet negodovali, ker jim je to pač glavni hobi v življenju in so tako zelo zaverovani vase, da je treba vsakega, ki naredi nekaj boljše od njih, skritizirat in spljuvat. Boli me kita.

Mesec pavze mi je koristil. V tem času sem bil aktiven na drugih področjih, blogovsko zelo malo. Pač, priznam, bral sem. Kot pravemu, pristnemu Primorcu, bi bilo samoumevno, da se začne besedico mona uporabljati nekje v Logatcu, oziroma od njega zahodneje. Ali zahodneje od Postojne. Kajne, Medea? Šalo na stran in šal okrog vratu. Dodal sem Chefa na FB in večkrat prebral bloge Don Marka M. Valda sem pogledal še polnočni klub, kjer sem ugotovil, da je model približno 20 let starejši od moje predstave v glavi. Kar pa ne mislim nič slabega, saj sem si včasih mislil, oh, še en bloger, ki je ravno pobegnil iz najstniških let, čeprav sem z vsakim blogom dodal kakšno leto. V glavnem, modelu vsa čast in ga berem naprej.

In potem sem bil na vrsti jaz. Predvsem sem premišljeval o sebi, a nisem prišel do konca, ker sem namreč jama brez dna, pa naj gledamo na to s katerekoli strani. Potem sem ves zadovoljen ugotovil, da ob zaposlitvi z mislijo nase, ne mislim na druge, predvsem ne na kretene, ki jih srečujem povsod. Predvsem ne mislim na to, kako me država nateguje, pač pa si mislim le to, da imam reden seks. Sicer ne jebem, ampak sem pojeban. In ja, še vedno imam sodelavko, s katero ne govorim, ker nisem navajen spuščati se na raven nekoga, ki ima IQ nižji od sosedove garjave mačke. Pa čeprav je grda navzven, je v duši dobra in potrebuje le toplo roko, ki jo vsakič poboža. Mačka, pri sodelavki je ravno obratno.

Ja, kot poročajo pravljice o stvarniku in se določeno obdobje imenuje pred njim, drugo pa po njemu, oziroma se lepše sliši pred našim štetjem in po našem štetju, se tudi tu, na mojem blogu dogaja isto. Kot verjetno niste opazili, so se izbrisale kategorije. Zakaj, ker enostavno ne bom več pisal o tem, pa o onem in premišljeval, kam bom kaj dal. Obstaja kategorija preteklost, kjer boste lahko prebrali prejšnje zapise, se pravi zapise pred spremembo Filca in kategorija sedanjost. Tudi anket ne bo več, ker ne vem, kaj bi spraševal v njih.

Lagati ni lepo, sploh pa ne duhovniku. Ampak jaz sem mu. Potreboval sem eno potrdilo in sem se najavil na obisk. No, Peter, kdaj si bil zadnjič pri maši/spovedi/obhajilu? Ja, gospod župnik, slab spomin imam in ne vem točnega datuma, a mislim, da nekje leta 2010, rečem in se rahlo nasmehnem kot cenen stendaper. Pa zakaj me ni nobeno nedeljo pri maši, sem mu odvrnil, to je med vikendom in običajno na nedeljo zjutraj niti stati ne upam na nogah, ne pa da bi še v cerkev lazil. Ok, tokrat se je nasmejal on, ker je očitno ugotovil, da z mano ni dobro češenj zobati, sploh ne na isti veji. Dobim potrdilo in zdaj vem, da sem s cerkvijo opravil za nekaj let. Pa nisem ravno nekakšen simpatizer cerkve in boga in vsega tega, tudi duhovnike, ki zlorabljajo otroke, bi samo pred zid postavil in spustil rafal, ampak s tem sva se razumela. Konec koncev je samo človek, ki se je za to odločil in opravlja svojo službo. Mir z vami.

Obenem, ker so krizni časi in ker pride vsak evro prav, vsakih deset pa še bolj, je bilo treba poprijeti tudi za dodatno delo. Poleg tiste redne službe, ki jo imam, namreč. Sicer je pisanje predvsem hobi, ampak sedaj ne bo več tako. Ok, blogi ja, ostalo pa ne. In ker se naši mediji o tem niso razpisali, ker pač nimam vez in nisem z Ljubljane in se ne spuščam v take zadeve, da bi pisal na 24ur, da naj nekaj napišejo o meni, moram povedati sam. Kontaktirali so me fantje iz Erospleta, vprašali, smo se dobili, jaz sem bil za, oni še bolj in zdaj bom za njih pisal erotične zgodbe. Enostavno kot pasulj, čeprav pasulj ni enostaven.

In ker moji zapisi ne bodo več takšni, kot so bili, se tudi ne bom ubadal z raznimi inventurami, ne bom gledal in se hvalil z obiskom, ter se ne bom obremenjeval s tem, koliko objav bo na mesec. Ostaja pa le eno: komentarjev ne brišem, z izjemo spama. Ja, pa še vedno ostajam anonimen. Kurc, zakaj bi moral napisati, da mi je ime Matevž Erjavec.

Še eno zadevico bom napisal vsak teden oziroma vsake toliko. Plus in minus tedna. Kar gremo.

Plus tedna: trgovine. Ker nas že sedaj silijo v nakup japonk in raznih poletnih obuval, ko sploh še ni za biti brez nogavic. S tem nas nekako bodrijo, da bo vendarle kmalu poletje in naj vendarle kupimo sedaj, ker poleti ne bo več na zalogi. Pa za koji kurac bi kupoval sedaj kratke hlače, če jih bom potreboval komaj julija. Do takrat me lahko povozi kamion in kdo bo potem podedoval moje japonke, kratke hlače in mrežaste majice. Jebeš, nihče se ne bo okoristil na moj račun. Sicer pa vsaka čast trgovinam, ki nas že konec marca spomnijo na poletje in nam že v začetku oktobra pričarajo božič.

Minus tedna: Samo Morilec. Ali skupaj. Resno, za preživetje je treba biti močan, sploh ob kakih žalostnih trenutkih. Ne mi pa cmizdit, da te je punca pustila in da se boš zaradi tega fuknil pod vlak, nimaš pa niti za žaro prišparano. In s tem, da boš rešil svoje težave, jih boš povzročil svojim bližnjim in tistim, katerim nekaj pomeniš. In stroške. Pomisli, svet je grd, če tako gledaš nanj. Če si že od rane mladosti depresiven, ne vidiš pozitivne stvari, te ne navdihuje popolnoma nobena stvar, zakaj ne spregovoriš z nekom, zakaj si taka pizda? Ja no, ok, pol pa dvigni glavo, daj si štrik okol vratu in se zacingaj, kaj ti morem.

Hvala vsem bralcem in vsem komentatorjem, vrnem se kmalu.

8 Thoughts on “Back!

 1. Ola 😀
  Kar naprej s takimi 🙂

 2. David on 21. maja 2012 at 23:31 said:

  To ja , smo te že kr pogrešali 🙂

 3. no, še dobro, da si se na globoko nadihal v počivanju, čeprav te imam na sumu, da si se segreval za poletni dopust…….kar je plus tedna…….zdaj bi moral nadaljevati z minusom, a kaj ko vsak stavek obrneš v plus….. 😎
  še to, da si se žrtvoval in me gledal po tv, ti je v plus……. 😉
  vsekakor pa ti (za)hvala za iskreno srčen komentar mojemu delu in ja, delam na temu, da bom vsako leto 20 let mlajši…..

  aja, ko se hočem naročiti na tvoja modrovanja, mi izpisuje “The feed does not have subscriptions by email enabled”…..mogoče tvoj pc drugače prevaja, kot moj….

 4. Oooo, lepo, da si nazaj 😉 Drži, drži, zahodni del Slovenije, definitivno 😀

 5. Lepo, da si se tako kmalu pobral in vstal še mogočnejši 🙂
  Čestitike tudi ob prvi objavi na Erospletu! Le tako naprej in morda kmalu napišeš tisto knjigo 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation