Že nekje sredi novembra lani sem pisal o blogerjih, ki jih spremljam. In ko sem danes nekaj premišljeval, sem ugotovil, da biti bloger sploh ni lahko.

Najprej moraš imeti idejo, o čem sploh pisati. Lahko se opredeliš in v vsakem blogu nabijaš eno in isto, lahko pišeš o raziskavah, ki si jih naredil, lahko pa le v prazno težiš, kot to počnem jaz. Sčasoma odkriješ, kaj ljudje radi berejo, in se tega držiš. In ker sam nisem človek, ki bi se držal politike, raje pišem zgodbe iz življenja normalnih, preprostih ljudi. Pa domišljijske zgodbe. In vsake toliko obdelam kako besedilo, kak videospot ali film.

Da pa ne delaš nečesa, kar počne že nekdo drug, moraš spremljati tudi ostale blogerje. Takrat sem omenil, da spremljam NuckinFutsa. In ga, še vedno. Ker vsake toliko napiše pametno kolesarsko, ki mi da motivacijo, da sedem na tisti ozki sedež in se poženem. Potem je bil omenjen Volk, ki se je na moje veliko veselje pred kratkim vrnil na sceno. Še vedno berem Pametno Rit, ker me zna s svojimi razmišljanji o stvareh, ki niti niso nujno potrebne za normalno človeško delovanje, vedno spraviti v smeh in prisili k razmišljanju pri samemu sebi. Pa Sakir, ki daje primerjave, ki ne padejo ravno vsakemu na pamet. In NMohorič, ker je enostavno zabaven. Likard37, ki piše čisto tiste prave zgodbe, ki se lahko dogajajo le v malem mestu, je tudi še med branimi. Seveda pa je tudi Spominčica ostala med branimi, čeprav zanjo še vedno trdim isto, kot sem. Da je ponikalnica, ker jo je vedno težje zaslediti.

Potem sem začel spremljati še nekatere. MihaHa, recimo. Ker piše pametne stvari na zabaven način. In Medeo, katere že samo razmišljanje, njeno pač, kriči po tem, da je moja sanjska ženska. Moram povabit na zmenek nekoč. Kdaj pa kdaj preberem še Ano Kos, Drekožer se tudi najde na spisku, velikokrat pa si konfiguriram glavo pri Tini. In kot gurman ne smem izpustiti Futrovnika. Poleg tega berem še LaVido, vendar ne ravno redno, in najbolj seksi blog. Vsaj tako piše. In nekadilko, ki vžiga.

Mogoče še kdaj zaidem na kak drug blog in sem ga tu pozabil omeniti, za kar se iskreno opravičujem.

Obenem se mi poraja misel. Niti eno leto še nisem bloger, a sem skoraj da zasvojen s tem. To je prva stvar ki jo zjutraj preberem in napišem kak komentar. Čeprav jih napišem zelo malo, priznam. No, poraja se mi misel, da bi nekoč organizirali piknik, kjer bi se vsi tile blogerji zbrali, pa tudi drugi in bi jedli in pili in klepetali in se zabavali vsak po svoje ali v dvoje. A ne bi bilo fajn? Ja. Ampak meni se ne da tega organizirat, tako da če se kdo ponudi, lahko zrihta in bom z veseljem prišel.

Še za konec, hvala vsem zgoraj omenjenim blogerjem in vsem tistim, ki sem jih pozabil omeniti, da ste, da s svojimi besedami čarate nasmehe na mojih ustnicah in razmišljanja v glavi. Hvala, ker ste taki, da se lahko vidim v vaših likih in predstavljam v opisanih situacijah.

Reperji bi rekli : js ti dam rešpekt. Yo.

11 Thoughts on “Blogerjem

  1. Najprej te prosim, da celotni post objaviš na Siolu, ker navajaš najbolj blogerje od tam. Ja… in pikniki so bili že organizirani… tudi Blogresi pa Božičnice… potem pa je vse skupaj postalo tiho. Seveda bi se morali nekje dobiti. Recimo… lahko bi proslavili prvi dan pomladi al kaj podobnega! 😉

  2. Right back at ya 😉

  3. Uf, še tu … Zardevam 😉

  4. Tenkjuverimač 🙂

  5. Pitnik bi bil definitivno lažje izvedljiv, kot piknik. Ko smo siti, smo manj sitni. In ja, komaj čakam na naslednje Tri zmenke! 😉

  6. Vau, v kakšni imenitni družbi sem se znašla. In podpiram idejo o pikniku 😉

  7. piknik? i’m in. :mrgreen:

  8. Peter Filec on 14. marca 2012 at 17:58 said:

    Upam da ste prav prebrali… Če se komu da organizirat, sem tudi jaz takoj za 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation