Kot sem nekoč napisal, ne smem se dotikati politike, s čimer sem se včeraj malo prekršil. In kot sem nekoč vztrajno trdil, da se ne bom udeležil nobenega referenduma, se ga vseeno bom. Jutri. In ker sem malo jasnoviden, lahko že napovem rezultate.

Halo? Ker se gre za družinski zakonik, bo večina obkrožila za. Če bi bilo treba obkrožiti proti, bi to bil protikonik, se vam ne zdi? Šalo na stran. Tudi sam ne bom povedal kaj bom obkrožil, sicer pa tisti, ki me vsaj malokrat berete, veste moje mnenje. Na živce mi pa grejo določeni, ki vztrajno pišejo po fbju in delajo nekakšno reklamo za ali proti. Celi pametni, čeprav na koncu vidiš, da imajo čisto zgrešene pojme in niso niti dobro obveščeni o zadevi. Pa jim kdo kaj reče, pa ga skenslajo, pa je. Šus u glavo, mona, bi rekel Darko.

Potem večkrat naletim na facebooku tudi na enega modela, s katerim sva bila sošolca, nekoč in nekdaj. Kar pa ne pomeni, da imam kakšne koristi od tega. No, danes ta model stavi na fb slike predvsem od tipičnih južnjaških kolegov, med katerimi je tudi znani reper. Ne vem v čem je point, vsakega prijatelja ima na kakšni sliki, vendar slik tega reperja je več. Veliko več. Se s tem važiš? Obenem vsak dan napiše kak vic. Kar ni problem, problem je le v meni, ker ne razumem jezika. Ja, Filči, lahko bi že spoznal, da boš kmalu tepen, če boš govoril slovensko. No, model se ima še za nekakšnega ful dobrega stand up komika in je ves ponosen na nek svoj nastop, kjer je na začetku zmrznil. Cel posnetek ga samo kaže, kako ga muči trema. Svašta. Ampak mislim povedat nekaj drugega. Takrat, v šoli, je redno fehtal denar. Od mene sicer ne, ker sem mu prvi moment povedal, da nisem socialna in če mu starši ne dajo, mu nisem jaz kriv. Od nekaterih drugih pa je kar redno prejemal po sto tolarjev dnevno. In so rekli, mu dam, pa imam mir. Zdaj me pa zanima, si pripravljen kaj vrnit?

Ja, nakladam. Pred dnevi je imela sodelavka, tista, katere ne morem videt, rojstni dan. Nisem voščil, ker me ne mika niti njen dotik, niti njena bližina v radiusu tridesetih metrov. Je pa sodelavec, ki je tudi ne more videt, vseeno voščil in ji zaželel, da bi zgubila nedolžnost. Ker je definitivno še ni, pa je imela več kot trideset let. Nič takega, le fajn se mi je zdelo.

Torej, kmalu bo poletje in sezona nudizma se bo začela, kar komaj čakam. Za tiste, ki se vam to zdi ekshibionistično, naj povem, da ni. Verjamem, da marsikomu ne ustreza, ni pa treba biti žaljiv do nudistov. Vam opišem primer. Nekoč so se tri blazno samovšečne in oh in sploh razgledane frajle odpravile na morje in zgrešile plažo. Že to pove vse. In potem so znale vse slabo povedat o enem moškem, ki je prišel mimo nag, kako mu je viselo vse in naredile iz tega celo štalo v krogu, kjer so to nam pripovedovale. Nato je eni izmed njih kolega rekel, da bo tudi njej viselo, ko bo stara in je pametno odvrnila, da ona, ko bo stara, zagotovo ne bo naga hodila po plaži in kazala jošk. Seveda ne boš, ji je odvrnil. Tako sramežljiva si, da se verjetno tuširaš v kopalkah. In debata je bila zaključena.

Sicer tudi jaz nisem za razkazovanje, ampak recimo v savni mi ni nerodno. Ker pa na naši veliki obali ni nudistične plaže, je treba hoditi na divjo. In ker tam dobiš velikokrat tudi opazovalce, ki se v kopalkah nastavljajo soncu, sem se odločil. Grem večinoma zvečer. Plaža je takrat prazna, sonce te ne ožge, pa še kdo se ti lahko pridruži, saj je itak tema in se ne vidi nič. Jebat ga. In ko enkrat poskusiš, ni šans da potegneš še kdaj kopalke nase. In sploh se ne sekiram, da bi kdo kaj videl, tiča imam kot vsak moški.

Vendar, da je mera polna, so tu ljudje, ki kritizirajo vse, ki so v vsakem primeru drugačni, boljši. In potem to vztrajno zaničujejo, pljuvajo čez vse in znajo o vsemu temu le slabo govorit. Ne, ne izražajo svojega mnenja, temveč na vsak način hočejo še druge prepričat v to. In govorijo v smislu, to ni normalno. Sori, a da si ti prepričan, da ti delaš najboljše in si tako zelo samozavesten, naštudiran in od samega sebe povišan v polboga, pa je normalno?

One Thought on “Drugačnost

  1. Zadnji odstavek zmaga 😉 Podpis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation