Človek ne ve, kaj bi rekel. Prideš, odpreš internet in si iz vseh strani bombardiran z informacijo, da ima Franc otroka. Vau. Čestitke. Ampak? Ima ga tudi moj sosed, od sodelavca fotr ga ima tudi, moj fotr pa moja mati ga tud imata in ne me jebat, celo moja sestra ima otroke. In od prjatla brat, pa kaj to, celo moj prijatelj ga ima. In? In, vas vprašam, naše drago novinarstvo?

Seveda. Ker ga ima Rode, je to nekaj drugačnega. Za naš zaplankani narod, ki veruje v tisto pravljico, ki jo sliši v nedeljo pri maši ter se križa pri vsakem božjem znamenju ter vse mogoče obrede, je to zelo huda novica. Ker Rode ni človek, kot ni človek Uran, ampak je nekaj več, zato ne bi smel imeti otroka? Premišljujem, dragi slovenceljni in drage slovenceljke, da ste preveč obsedeni z drugimi, obenem pa igrate tisto vsem znano igro: fovšijo. Pa jebemu krst pri savici, ko so zlorabljali otroke, ste bili glasni in vam ni bilo prav (no, tudi meni ni bilo), zdaj, ko imajo lastne otroke, vam tudi ni prav, zatorej, najbolje, da sestavite skupino ter sporočate duhovnikom, kaj sploh lahko počnejo. Časi se spreminjajo in nismo več v letu 1900, zakaj ne bi tega sprejeli kot nekaj samoumnevnega? Jebeš, če je fuk pred poroko greh oziroma, če je nasplošno greh fuk brez namena posejati seme, potem smo grešniki vsi, ki to počnemo. In? Dvomim, da Rode in Uran nista krvava pod kožo. Sam me pa vlačenje vsega tega po medijih tako zelo razpizdi, da sem pripravljen v vsakem trenutku menjati temo pogovora, pa naj stane kar hoče.

Ker je bila prilika in ker je bila želja in ker sem bil prepričan, da me fantje ne bojo razočarali, sem v soboto odjadral na njihov koncert. Elvis Jackson. Na cedeju so fantje špica, ampak na koncertu, kjer se lahko samo smejiš pevčevi mimiki, kitaristovemu metalskemu renčanju dviguješ kazalec in mezinec v zrak ter basista ne gledaš preveč, ker deluje nekako sramežljiv in se samo čudiš bobnarjevi tehniki, tam so fantje resnično dobri. Po koncertu so fantje dovolili malce klepetanja, nisem pa prosil za intervju, kot sem to počel nekoč pri raznih, vsaj malo zanimivih osebah, ker tega pač ne počnem več. Torej, brez kamere in fotoaparata, zato ne morem pokazati nič avtorskega, ampak si bom sposodil iz jutuba eno njihovo live verzijo. Fantom vsa čast za vse koncerte, ki jih imajo, po Sloveniji in tujini. To te spravi ven iz ukalupljenega vsakdana, pozabiš na skrbi in preprosto uživaš. Respect. Ki ga ne dam vsakemu.


One Thought on “Franc in Elvis, brez povezave

  1. Elvisi so res zakon…..kdaj gre za pravi band spoznaš na njih koncertih in tukaj so Elvisi v premočni prednosti pred ostalimi pri nas…..do neke mere so jim konkurenčni Zmelkoow, BFM in Mi2, potem pa dolgooooo nič……
    za Rodeta pa sem bil res vesel, da ima sina…..dosti lepše je slišati to, kot pa spet kakšno RKC pedofilsko…..in končno so “dostojanstveniki” slovenske kolonije RKC tudi uradno spočeli kakšnega potomca…..same lepe novice in res ne vem, zakaj se cerkvenjaki toliko vznemirjajo…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation