Kordež. Ker je bil vedno tako zelo pošten v medijih in baje tudi do zaposlenih, ker ni bilo niti najmanjšega suma o kakšni nepravilnosti in vedno se je obnašal nadvse človeško. ampak, prišel je dan, ko je storil napako. Prav tako, kot so jo storili tudi nekateri pred njim: Bavčar, Černigoj, Šrot, Tovšak, Zidar in še marsikateri, katerega se zdaj ne spomnim. Če te napake ne bi napravili, bi bilo danes marsikaj drugače.

Seveda: bila je prilika, direktor podjetja, kot je Merkur, se ne more naokrog prevažati pač v Ford Fiesti, tudi v kavbojkah in sandalih ne more na sestanek. Ker se na sestanku včasih kaj spije, je treba imeti šoferja, pa kak varnostnik pride kdaj prav, vse to je treba plačati in ker sem pošten, bom plačal s svojim denarjem. Ki ga bom ukradel svojemu podjetju. Ampak prepozno pametovati sedaj o tem, sedaj lahko samo rečemo, da je Bine obsojen na petletko v zaporu. In kolikor poznamo to državo, ne bo do tega niti prišlo, oziroma bo nekaj noči prespal na trdem in potem bo zaradi takih in drugačnih okoliščin spuščen na prostost. Čeprav je to druga stvar, ime tedna pripada njemu.

Bine Kordež, razglašam te za ime tedna zaradi vsega dobrega, kar si naredil, čeprav si zasral. Očitno ta gnila država ne vidi, da so drugi pokradli še več in si prvi, ki greš sedet zaradi tega. Če sploh greš. Obenem upam, da nimaš klavstrofobije, oziroma, tudi če jo imaš, saj boš tako ali drugače kmalu zunaj.

Nadaljujmo še malo. Po tem, ko ga je nasledil Bojan Knuplež, ki je le po nekaj mesecih vodstva umrl zaradi zastoja srca in so se v medijih pojavile govorice, da je bil umorjen, ga je nasledil Blaž Pesjak. Ta skupaj s še tremi vodi Merkur naprej, hvala bogu. Tako trgovino kot je Merkur, se namreč potrebuje, a vendar pod mentorstvom direktorice maloprodaje, Saše Zupe, delavcem bojda ni prav lahko. Kot so mi zatrdili v enem od centrov, kjer sem kupoval in sem slučajno še malo povprašal o trenutni situaciji, je to dekle kar pogosto na obisku, kjer išče napake, za katere potekajo stroge kazni. O tem sicer ni želel nihče spregovoriti, ampak je mogoče res, ali pa tudi ne. Leta 2005 je za diplomsko delo izbrala vpliv vedenja vodje na uspešnost podjetja, kjer je na skoraj 100 straneh opisala, kako naj bi se vodja obnašal do zaposlenih. In glede na to, da jo verjetno po njeni vlogi v videospotu, v katerem je nič kaj sramežljivo razkazovala dvojčka, ne jemljejo čisto resno, bi si morala nadeti strožji obraz in vsake toliko koga odpustiti. Le na ta način se reši podjetje: z iskrenim pogovorom, predlogi in z odstranitvijo tistih, ki niso pripravljeni malo potrpeti. Enostavno.

Ali je za vse to kriv Bine, pa presodite sami.

One Thought on “Ime tedna: Bine

  1. ne se hecat…..ne tikat Bineta…..v bistvu ga je treba podpirati, da svoje izkušnje deli na predavanjih po fakultetah in tako usposobi številen kader po svojih izkušnjah….in potem ta kader poslat na delo v tujino….share it….zakaj bi samo pri nas uživali sadove Binetove sposobnosti…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation