Toliko časa je bilo potrebnega, da smo ugotovili vse napake, toliko časa smo bili leni in navsezadnje je Cankar imel še hudičevo prav, ko je pisal Hlapce.

Sicer je pa danes pravi dan, da pustimo negativizem ob strani ter gledamo na vse skupaj iz dobre plati. Ljudje smo namreč bitja, ki najprej pomislijo na slabe stvari, šele nato na dobre. In ker je vsak bloger, ki da kaj nase, o Kanglerju pisal zgolj napake, je čas za to, da se napiše tudi o nekaterih njegovih dobrih delih. Miklavž, pa te fore.

Redni bralci veste, da nisem Mariborčan, neredni ste to izvedeli zdaj. Zato bom verjetno marsikatero pomembno stvar izpustil, ker je ne poznam sto procentno.

Eno izmed Kanglerjevih dobrih del je to, da je preveč škodil prebivalcem Maribora. Če bi deloval nekako tako, kot nekateri drugi župani, ne bi nihče ničesar posumil, vse bi bilo v mejah normale, mandat se bi iztekel in življenje bi teklo naprej. Tako pa je s svojimi dejanji privabil na ulico najprej Mariborčane, njim pa so sledili še prebivalci drugih mest, ki se ne strinjajo z dejanji svojih županov. Tem so sledili prebivalci mest, kjer je v bistvu vse pod kontrolo in začeli s protesti proti vladi. Dame in gospodje, spoštovani mirni protestniki, več kot pohvalno. Upajmo na najboljše. Drugo dobro delo je njegov odstop. Kar ne pomeni, da je konec. Fraza ”gotof je” se je prijela ter povezala Slovence, tiste, ki jim je dovolj, v enem dnevu. In ostala bo zapisana v zgodovini ter označevala največji upor ljudstva od samostojnosti naprej.

Moram poudariti, da sem za proteste, kjer se ne razbija, kjer se ne meče petard, molotovk, kjer se ne uničuje. Uničevanje tuje lastnine, recimo razbitje kake izložbe, prevračanje smetnjakov in metanje granitnih kock v neznane tarče ne bo rešilo Slovenije. Zaradi tistih par posebnežev, ki to počnejo, bomo na koncu vsi zbasani v isti koš ter označeni z vandali. Torej, mirno. Vsekakor je pa na protestih v vsakem mestu treba nositi tole majico.

Ne glede na to, da je na njej Kangler in ne glede na to, da ni nikakor povezan z vašim mestom. On je začetnik, zaradi njega smo šli na ulice. Majice lahko naročite na strani Gotofje.si ali na mojem mailu.

Obenem, da vam ponudim še nekaj v razmislek. Ste čisto zdravi in vlečete bolniško že nekaj let? Iščete službo od 7 do 15, kjer bi delali efektivno pet ur, če? Si brezposeln in večino dneva presediš v bližnjem baru, kjer porabiš cca 2 evra na dan? Nad kom se pritožuješ? Kaj misliš, da boš dosegel? Te ni vsaj malo sram?

4 Thoughts on “Kanglerjeva dobra dela

  1. Turist on 7. decembra 2012 at 16:25 said:

    Samo ena zanimivost. Ko sem gledal na tv Kanglerjeve napake, namreč pokazanih je bilo kakih ducat stavb, projektov, kateri naj bi bili sporni, ob tem pa verjetno še par ducatov nespornih, se sprašujem zakaj drugi župani, npr. goriški nimajo kaj pokazati, niti spornih niti nespornih projektov. Kapa dol pred Kanglerjem, fant vsaj dela…

  2. se strinjam….čez kakšno leto bomo Kanglerju lahko zahvalni, da je bil pobudnik 1.državljanske vstaje v samostojnosti za čiščenje parlamenta in ostalih skorumpirancev na oblasti….če ne bi bilo njega je vprašanje, kdaj bi se ljudstvo začelo prebujati in oglašati….Kangler bo vsekakor nagrajen za to plemenitost….

  3. Vsekakor se strinjam s tabo in tudi sam podpiram mirne proteste, ki ne povzročajo škode ali poškodb. Ali se bo v naši državi res kaj spremenilo, pa bo pokazal le čas. Je pa zelo pomembno, da vemo zakaj in proti komu protestiramo. Bo pa tudi pomembno vedeti kdaj je dovolj in začeti spreminjati tudi sebe, da do takih razmer ne bi več prišlo oziroma, da se bo že prej začel delat red. Konec koncev so vsi politiki v službi ljudi in delajo za ljudi, le da jih večina dela in skrbi za svoje ljudi.

    Upam, da se bo, tako kot v Mariboru, tudi na Dolenjskem kaj prijelo in spremenilo, ker so tudi potrebne spremembe! Torej vsi dolenjci, če vam ni prav, pot pod noge pa na ulico.

  4. Saj se še spominjate, dragi moji, svetniških češenj in rezbarij v mestnem parku v Mariboru! Dost je tega sranja.

    Gotof je!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation