Kik. Trgovina s kramo. Skoraj v vsakem mestu jo dobimo in če hočemo kupiti nekaj, vredno več kot dvajset evrov, to ni pravi naslov. Ne rečem, včasih imajo kake čisto hude skodelice, pa kak zvezek, ki ga nikjer ne dobiš ceneje, sicer pa res večinoma krama.

Zanimiva je druga stvar. Prideš noter in takoj opaziš cunje. Hlače, majice, trenerke, srajce, ni da ni. Cena ni pretirana. Preden greš na žur, lahko kupiš majico in potem se sploh ne sekiraš, če te kdo pobruha, polije ali karkoli drugega. prideš domov in lahko vržeš proč, ker ti je za pet evrov res nima biti kaj škoda. Predvsem pa so tu oznake. Greš v new yorker, s oliver in še v marsikatero drugo trgovino s cunjami, se zagledaš v srajco, potem pa ti nekdo pove, da je tisto žensko. Pa bog te jebo, bi rekli v Mariboru, a res ni potrebno označiti dela za moške in dela za ženske? Ne spoznamo se vsi na cunje, nekateri le iščejo, gledajo in ko hočejo nek izdelek, ugotovijo, da je za nasprotni spol. Ja no.

Torej, stopiš v kik in takoj zagledaš oznake. A ni to kul? Sploh ne izgubljaš časa, temveč kar šibneš tja, kamor te vodijo oznake, izbereš, vržeš par kovancev na šank in greš. Še avta ne rabiš zaklenit, ker ti ga itak ne utegnejo ukrast, tako hitro si nazaj. Pa še vrste ni nikoli pri blagajni.

Kaj pa vse ostalo? Ne vem. Glede kvalitete ne bom, ker ne kupujem velikokrat. Enkrat sem kupil super velikanski vžigalnik, pa vžigalnik za štedilnik prižgat, pa trenerko, pa kratke kavbojke. In do sedaj sem čisto zadovoljen.

Je pa res. Take cunje, ki so na razpolago v dražjih trgovinah, šivajo nekje na drugi strani sveta po dvanajst ur dnevno za petnajst evrov mesečnega plačila. Mi pa plačujemo še pa še in sploh ne premišljujemo o tem, kako nekdo bogati na ta račun. Pa to ni delavec. In da ne bi kdo mislil, cunje, ki so v kiku, ravno tako nekdo šiva za kovanec na dan. Izkoriščanje? Niti ne. Seveda je, kaj pa drugega. ti lopovi bi pokradli še pa še, mi pa samo nemo gledamo, kako ljudje živijo v bedi, kljub temu da delajo več kot marsikateri naš državljan. Pa nimajo nič. Kurbe tajkunske pa kradejo. Nekoč je Klemen Klemen pel pršu bo pršu, tačrn rabl, pršu bo do vs in vs nabodu bo na kavl… komaj čakam.

Kot reka ponikalnica so po vseh krajah sumljivo zmanjkali iz tv ekranov Bavčar, Šrot, Hilda, Černigoj, Zidar in še marsikateri. Le Kordež si še upa pred kamero. No, sicer pa, ko so baričeviča raztrgali, se tud ni več kazal, če smo malo kruto duhoviti.

In? Tu visi megla čez vse to, nihče nima jajc priznat, da je zašuštral, ni ga junaka, ki bi stopil pred kamero in rekel: ”jaz sem ukradu 30 milijonov”, pa bi bila stvar zaključena. Zakaj ne? Če te dobijo, zakaj potem še vedno igraš nedolžneža? Jaz sem kot mali ukradel čunga lunga. Pa sem priznal in se bolje počutim. Jebi ga.

In zato smo tam, kjer smo. No, pa me je spet malo odneslo. Mesec gre h koncu. Kurc pa kislo zelje.

One Thought on “Kik

  1. selena on 29. junija 2013 at 14:40 said:

    Dobr članek! Za smejat in razmislit?!
    lp:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation