Tri prste pod popkom so čudne reči, so čudne reči… pa ne samo tam. V bistvu so ljudje kar v celoti čudni. Ne dolgo nazaj smo v enem izmed mojih blogov ugotovili, da so v bistvu čudni vsi, ki so drugačni od nas. Ampak, a se tega res ne da popravit? Vem, takrat sem bil čuden jaz, ampak zdaj lahko spregovorim tudi o drugih, ljudeh, ki jih ne poznam. Tu ne gre le za čudaškost, temveč bolj za to, kako se nekateri obnašajo. In ja, vzamem samo primer iz jedilnice, ker če bi opisal vse, bi bilo predolgo.

Namreč, imel sem čast jesti v eni od tistih restavracij, ki se nahajajo v nakupovalnih središčih, kjer si sam vzameš pladenj, žlico, sam neseš k mizi, pa take fore. No, niti ni bila čast, ampak bolj nuja, saj prazen žakelj ne stoji pokonci, od sendviča pa ni ne vem kaj. Vsaj en topel obrok mora biti. In ker sem bil cel dan zdoma, čas pa omejen, sem zavil v tisto jedilnico. Ne, ne bom se pritoževal, meso je bilo ok, krompir tudi, kruh sicer nekam suh, ampak ok, kosilo je bilo dobro in vredno svojega denarja. Bolj so me zmotili ljudje, ki so bili tam.

Začelo se je že v vrsti. Gospa, ki je med govorjenjem tako pljuvala, da je bilo videti kapljice na steklu, ki loči hrano od čakajočih jedcev. In taka ženska ti gre pred vsemi klepetat s hčerko, po mojih domnevah. Ter obračati glavo k njej, ter mahati z rokami, oborožena s torbico, vrečko iz te trgovine in vrečko iz druge trgovine. Ob tem seveda ni treba gledati, če koga dregneš, saj bo tisti, ki bo dregnjen polil svojo pijačo, ne njeno. Pa še oprostil ji bo, verjetno. Zakaj pa ne, saj je konec koncev sam kriv, da je ob tistem momentu tam, verjetno bi mu dala še lekcijo, da je treba biti pazljiv pri starejših ljudeh. Tako je bilo, le da je zares malo manjkalo, da bi nekomu prevrnila cel pladenj. Pametni gospod ji sicer ni nič rekel, le grdo pogledal. Nasvet: biti pri miru, ne se obračat okrog lastne osi ter požirat slino.

Vzamem hrano, sedem k mizi in začnem jesti. Nekaj miz naprej družinica z dvema majhnima otrokoma, totalno nevzgojenima. Fotr je bil tam, a brez učinka. Niti ni reagiral, ko je pire krompir letel po mizi, ko se je za vzbujanje pozornosti tolklo z žlico po krožniku, niti na glasno pritoževanje, da ne marata graha, ne na kričanje. Mati je sicer vsake toliko izustila ”Luka, tako se ne sme” in ”Mija, ne packaj”, to je bilo pa tudi vse. Pa vstan in nauči otroka, kaj se sme in kaj ne, ali pa mu doma skuhaj, pa naj doma meče krompir po mizi in naokrog. Nasvet: če je otrok nezaželjen, še ne pomeni da ga ni treba vzgajati.

Mladi poslovnež pri eni od miz, sam. Model ni imel več kot dvaindvajset let, s torbo za prenosnik, v lepi obleki, srajci in s kravato. Olikan, vsaj na prvi pogled. Potem je začel zvoniti mobitel. Vzel ga je iz žepa, pogledal ekranček ter ga, še vedno zvonečega odložil na mizo. Vsi ostali, vsaj tisti, ki smo bili bližje, smo bili prisiljeni poslušati njegovo melodijo. Pa človek božji, javi se ali pa prekini. Poleg tega ima verjetno tudi tvoj mobitel magično tipko utišaj, kjer utišaš zvonjenje. No, ko se končno odloči javiti, pa se na ves glas pogovarja o biznisu. ”Ne, lej, sedemnajst čukov je zadna cena, če hočš, če ne, so še drugi ponudniki.” Nasvet: delati se frajerja ni lahko. In ti si popolnoma zgrešil.

Stikov z ljudmi imam veliko, tudi po službeni dolžnosti. Sicer najraje opravim preko maila ali telefona, vendar včasih ne gre drugače kot osebno. ”Gospa, garancije ne morete uveljavljati, če vam je potekla.” ”Ampak, pokvarilo se je, ko je bilo še v garanciji.” Drugi primer je, ko ti rečejo ”zgubo sam račun, pa vem da je še v garanciji, ker piše gor.” Hmm, kje? Da ne spregovorim o uslugah ljudem iz poslovnega sveta. Jaz tebi dober popust, ti pa meni ne moreš zrihtat niti koledarja za novo leto? Pa lahko prepevaš tri prste tekile, ampak, ne, hvala. Bom spil samo dva, ker srednjega kažem tebi.

In tako sem nekega dne v privatnem življenju črtal ljudi, ki so bili nekakšna različica prijateljev. Od takrat se več posvečam blogu, naravi in samemu sebi ter tistim, ki mi nekaj pomenijo. In bolj kot spoznavam ljudi, raje imam živali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation