Če samo pomislim, kaj vse se je govorilo v mesecu marcu letos. Varčujte z vodo, bog ne daj prat avtomobile, prepovedano zalivanje, suša bo in podobne grožnje. Evo, zdaj imamo. Resnično lepo poletje, ki nam ne pusti tistih norosti, ki jih sicer od njega pričakujemo. Tako nekateri letos še nismo pošlatali morja in se nastavljali sončnim žarkom.

Sicer pa sploh dvomim, da se bomo. Vsaj zaenkrat kaže, da ne. Ampak ker smo o temu že govorili, se bom raje obregnil ob x factor. Nasplošno, ob včerajšnje dogajanje. Ker mi nogomet ne pomeni ravno veliko, namreč. No, končno se je poslovila Ana Soklič, katere obnašanje mi je šlo skozi celotno sezono pošteno na živce. Pač, punca je samozavestna, obdelala malo tujine in prepričana vase, da točno ve kaj hoče. Manjka ji še zavedanje, da v Sloveniji niso dobrodošle zvezdnice, ki se v zaodrju pizdijo, da one tega pa ne bodo počele in se delajo skrajno nedostopne. Halo, obnašanje na nivoju neke tuje dive pri nas ne pali. Povsem nasprotno, kot so bili za njeno zmago, so proti Matiji Jahn. Dejstvo je, da je njegov najboljši nastop bil tisti prvi, ko je z veverico pel v predizboru. In da vsako pesem odpoje enako, obenem pa mu naredijo vedno neko frizuro, ki mu ne paše. Ampak vedeti je treba nekaj: ne glede na to, kdaj bo izpadel, če sploh bo, bo prav on imel od vsega tega največ. Pozna situacijo in ve, da se pri nas rabi zabava, ne pa neko resno petje, in njegovo skakanje po odru, sprenevedanje, zajebancija, to je njegov stil in to mora počet. Zaplankanost določenih prebivalcev kokoške je pač taka, da na takih šovih vedno zmagujejo porcelanaste najstnice, ki sedejo starim mamam v srce in potrebnim tridesetletnikom kam drugam.

O Demetri Malalan res ne vem kaj bi napisal, ker mi je enkrat kul, drugič ne. Želim ji srečo. O almi bi pa lahko pisali. Punca ne igra na neke karte, da bi se smilila drugim, ampak je že iz njenega petja razvidno, da se trudi, da si želi in da je za to pripravljena trdno delati. Punca, ki sicer spominja na mojo bivšo prijateljico, vsaj po laseh in obrazu, čeprav je le ta (bivša prijateljica, ne Alma) zakorakala v balkanske vode in sedaj hodi naokrog s prevelikimi okroglimi uhani, prenaličena in (zopet ta izraz) presamozavestna, ter se trudi govoriti v jeziku, katerega se v šoli ni učila. Ampak tokrat ne govorimo o tej kuzli. Alma je blazno simpatična punca, za katero upam, da ji uspe. Ker je bila do sedaj največkrat v izločevalnem sistemu in ji je do sedaj vedno uspelo. Ker ve, ker zna, ker si želi. Dovolj dober razlog, da glasujem zanjo.

Saj ni res, pa je, bi lahko rekli za štiriperesno deteljico In&Out. Fantje so pač taki, kakršni so, ampak dovolj dobro postavljeni skupaj, da so očarali večino najstnic, ki v bistvu nimajo pri nas nobenega boy banda. In ga hočejo, četudi so to ne ravno dobro uglašeni in na silo skupaj spravljeni pevci. Važno, da je eden bolj simpatičen, eden brez posluha, eden bolj v ospredju in eden bolj sramežljiv, pa je. In imajo veliko možnosti za zmago. In ker imajo Uranjeka, jim bo to verjetno celo uspelo. Pa brez debat o tem, kako poteka glasovanje, ker je čisto možno, da ljudje glasujejo čisto drugače, kot nam servirajo rezultate.

O žirantih ne bi. In tudi ne bom. Važno je le, da se imamo kam dati ob nedeljah zvečer, da se imamo komu smejati in komu čuditi. Itak bo čez dva tedna vsega konec, tako da bomo kmalu počeli kaj drugega ob tem času. Seksali, recimo. Je pa v velikem številu primerov bilo tako, da je prej izpadli imel na koncu veliko več, kot zmagovalec. Če samo primerjamo Lino in Majo Keuc.

Dovolj? Definitivno. Torej, ponedeljek, dež in služba, kaj slabšega si lahko sploh še želiš? Prav ničesar. Z izjemo, da se daš zvečer na kavč v upanju, da boš pogledal dober film, pa te zajebava vse od daljinca, televizije, dvd predvajalnika, do velike Laške, ki se ti polije po kavču. Ma bi fuknil vse skupaj skoz okno in poklical soseda, ter mu povedal, da naj pospravi smeti iz dvorišča.

Plus tedna: šahovski večeri. Tisti, ki jih imava občasno s kolegom. In ni point, da igrava šah, temveč da pijeva pivo, jeva čips in hamburgerje ter govoriva neumnosti. Šah je na mizi zgolj za okras, čeprav na vsake kvart ure premakneva figuro. In ker sva oba zagrizena športnika, sploh jaz, ki še kadim obenem, morava potem vsaj pet dni spravljati vso požrto svinjarijo iz sebe. Ni nam lahko. Ampak pomembno je druženje.

Minus tedna: spletne zmenkarije. Čeprav je vse skupaj lažje in dejansko ni treba biti lepo oblečen, stopiti do nekoga in se truditi začeti z zanimivo debato ter se obenem bati za zavrnitev. Mesto, kjer je lahko vsak tip s čudnimi nagnjenji prsata blondinka in kjer lahko punce napišejo pet kilogramov manj, v upanju da se jih bojo do prvega zmenka res znebile. Kaj pa recimo na sprehodu ogovoriti simpatično neznanko, se po nesreči zaleteti v kopijo modela iz Somraka ali spustiti ključe iz rok ravno, ko gre ona mimo? A tega res nihče več ne počne?

Sicer vam pa želim lep ponedeljek, lepo ga preživite, lepo se imejte in ne pozabite: kdor drugemu jamo koplje, je po vsej verjetnosti grobar.

4 Thoughts on “Minus, plus in iks

 1. Zaplankanost določenih prebivalcev kokoške je pač taka, da na takih šovih vedno zmagujejo porcelanaste najstnice, ki sedejo starim mamam v srce in potrebnim tridesetletnikom kam drugam.

  Tukaj pa se podpišem! Samo poglejte zadnjo evrovizijo

 2. David on 11. junija 2012 at 12:04 said:

  Tudi sam navijam za Almo, saj je vse kar si povedal zgoraj, simpatična, lepo poje, trudi se…

 3. Hehehe, i died “na takih šovih vedno zmagujejo porcelanaste najstnice, ki sedejo starim mamam v srce in potrebnim tridesetletnikom kam drugam” 😀

  Ha, jaz sem pa včeraj preklapljala med slo2 in poptv-jem 🙂 Malo fuzbala, malo xfactorja. Sicer pa glede na število oglasov, sem itak videla večino tekme 😉 Glede Alme se zelo strinjam. Jahn pa … jaz ne vem kaj je (z mano, recimo) ampak meni je dečko … dober, ima potencial in se mi zdi, da bi lahko bil res dober. Sicer pa ja, tistega oh in sploh vzdihovanja, kako čeden je v smokingu in polizan, ne razumem.

 4. x faktor je kaj???

  Sklepam, da kakšna oddaja, kjer moraš plačati, če hočeš glasovati.

  Vsak normalen želi biti plačan za svojo oceno, ne pa da bi še plačal zanjo-zato glasujejo vedno samo bebci in potem so pač rezultati bedni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation