Nikakor nisem v tem zapisu rasističen, ker sem mnenja, da smo vsi ljudje enaki. Enakovredni in enakopravni. In nikakor nisem v tem zapisu seksističen, ker bom pač povedal nekaj čez moške in nekaj čez ženske. Predvsem bom odgovoril na marsikatera vprašanja, ki se ljudem, predvsem mlajšim, porajajo. Konec koncev mora biti blog tudi malo izobraževalne narave. In ne, to nikakor ni tipična šolska ura.

Ker se občasno zadržujem v ženskih krogih, ali pa sem kdaj primoran sedeti ob kavi s partnerico in katero od njenih prijateljic, kjer slišim vse komentarje, pritožbe, redke pohvale, in razna ugibanja, mi lahko verjamete, da imam znanja veliko. Torej, ne. Moški nismo romantični cel dan. Znamo biti, ampak imamo tudi drugo delo. Radi se pocrkljamo, ne moremo pa tega početi vsak dan, cel dan. In nikakor ne zavihamo nosu, če nam ni do romantike ravno tisti trenutek kot vam, kot znate vi to narediti. Ni nam do tega, da bi se po trgovini sprehajali ter se držali za roke. Nismo najstniki, ampak začnimo tam.

Tisti redko dan v tednu, ko si kave ne privoščim doma, ampak nekje v mestu, moram vedno naleteti na dve najstnici v bližini. In potem poslušam eno, kako je bila dva dni nazaj na zmenku in jo sedaj tip kliče non stop, ji piše sporočila, ona pa mu ne javlja. Zato, ker ji ni všeč. Sej je dober fant, ampak ni tak, kot si ga ona želi. Takrat bi najraje vstal in jo nahrulil, češ, pička, kaj ti ni jasno? Tip te ima rad, zaljubljen je vate, ti pa ga puščaš v negotovosti? Povej mu, nisi mi všeč, ter razloge. Taki razlogi so potem običajno: ima zadah, ne oblači se po modi, ima predolge lase, ima sicer golfa, ampak dvojko.

Potem gremo naprej. Fant nikoli ne pusti punce v negotovosti zaradi barve las, kakšnega kilograma več ali zaradi kakšne tretje banalne stvari. Razen, če je preveč radodarna. Ne do njega, ampak poleg njega še do ostalih. Fantje ne iščemo popolne partnerice po izgledu, temveč po ujemanju, skupnih interesih. Ker vemo, da zunanja lepota mine, notranja pa ostane.

Ko se najstniška leta poslovijo in naj bi se človek, ne glede na spol, zresnil, se pravi nekje pri petindvajsetih, ugotovimo namen obstoja. Tu smo, da se imamo radi. Sovražijo se že itak vsepovsod, ampak mi se bomo imeli radi. Takrat bolj gledamo na to, ali se ujamemo, se štekamo, smo skonektani. Videz nam je takrat postranska stvar. In nato sledi skupno življenje. Kdaj je pravi čas za to, je jasno. Moški smo sposobni se preseliti k ženski hitro. Po enem tednu. Ker moški vemo, kaj delamo. Ženske ste drugačna bitja. In kdo ve odgovor na vprašanje, kaj je ženska največja intimna stvar? Ne, ženska ne razkrije največje intimne stvari s tem, ko se sleče, ko se popolnoma razgali, ko konča v postelji z nami, ampak ko prdne. Ženske so namreč veliko bolj kulturna bitja od moških in zato ne prdijo in ne rigajo v javnosti. In ko ženska prvič pred partnerjem rigne ali prdne, takrat je zrela in pripravljena na skupno življenje. Moški to vemo. Nekakšno opozorilo. Kot bi nam hotela reči ”dragi, to boš poslušal celo življenje”.

In? Tu lahko zaključim. Ker naprej ne poznam. Ker nisem toliko star. Ker je zgoraj napisano dejansko brezveze. Ker nisem Smiljan Mori, niti Dobra Vila, niti motivator, pač pa le tipičen predstavnik človeške vrste. Konec koncev, je vsak sam gospodar svojega življenja in ni nobena potreba, da se drži napisanega in nekako ustaljenega. Dejstvo je le, da četudi je nekakšno sovraštvo med žensko in moško vrsto (v smislu, da eden čez drugega pljuvamo), vseeno eden brez drugega ne moremo. Pa negativni komentarji gor al pa dol. Me pa prav zanima, od tistih rednih štirih bralcev, koliko bralk bom zaradi tega izgubil.

Sicer pa, za konec tedna: počivajta v miru, Macho Camacho in Larry Hagman. Počivaj v miru, sosed.

One Thought on “Moški – Ženske

  1. Ma neevem, ne bi rekla, da je prdec …pomoje je lulanje, ob tem, ko je v kopalnici prisoten tudi partner 😉 Prdec poizkušaš (po mojih izkušnjah) zadržati tudi ko si že preseljen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation