Eden izmed tistih vikendov, o katerih je vredno pisati, je mimo. Ja, govora bo o movembru in še marsikateri stvari, tako da tisti štirje redni bralci bodo prebrali do konca, ostali, ki jih nič ne zanima in se znajo samo pritoževati nad pisanjem kateregakoli blogerja, sami pa ne znajo nič napisati, bodo tu končali, nekateri pa prebrali do konca in mogoče spustili kak komentar.

Torej, movember, mesec, v katerem naj bi si fantje pustili brke in s tem ozaveščali in spodbujali k raziskavam o raku na prostati. In ker sem lani izvedel za ta tako imenovan praznik šele na koncu meseca, sem se odločil, da bom letos vsaj malo prispeval k temu. In si pustil brke. Nekaj časa je šlo lepo, potem jih je bilo treba malo oblikovat, nekje sedemnajstega dne pa je Petra že skoraj na kolenih prosila, da se obrijem. Pa naj ji bo. Sedaj nosi krivdo za vse ureznine, jaz pa vesel in zadovoljen, da sem vsaj malo bil del tega. Poleg tega me nič ne žgečka pod nosom. Poglejmo sliko.

Ker nisem ravno temnolas, taki niso niti brki. Zatorej, preden se jih sploh opazi, lahko mine nekaj dni. Je pa treba dobro gnojiti z notranje strani in več kot primeren je za to recimo alkohol, za zlato rumeno barvo pa poskrbi vztrajno izdihovanje cigaretnega dima skozi nosnice ali skozi usta tako, da sami sebi pihnemo v nos. Priporočljiv je tobak, po možnosti brez filtra. Ne škodi niti trava. Za mehkost poskrbi pena kapučina, ki si jo pustimo kako minuto na brkih vedno, ko ga pijemo. To je to.

Potem se lahko vsaj malo dotaknem ljubljanskih trgovskih centrov. Halo, smo komaj čez polovico novembra, pa že vse okrašeno v božično novoletnem stilu. Ni to malo prezgodaj? Obenem imam filing, da je vsako leto okrašeno par dni prej in če se bo tako nadaljevalo, bom čez nekaj let videl okraske in jelke že v avgustu? Dajmo malo resnosti in nikar ne prehitevajmo, no.

Ko ravno govorim o prehitevanju, se lahko zahvalim gospodu s passatom karavan, modre barve in ljubljansko registracijo, ki se je na cesti Hotedršica – Godovič odločil prehitevati na ne najbolj primernemu klančku. Škarje, nasproti vozeče vozilo se je že ustrašilo, poleg tega si mi zaustavil dihanje za kakih deset sekund. In nikoli se potem ne obnašaj, kot da se ni nič zgodilo, ker če na tistem križišču ne bi gorela zelena luč, prisežem, da bi prišel iz avta in ti povedal dve krepki. Mogoče tudi dal. Kreten.

Da se je lažje napiti in tudi lažje preživeti naslednji dan, če namesto piva piješ črno vino, je še ena izmed mojih ugotovitev vikenda. Čeprav sem nekajkrat že ugotovil to, ne vem zakaj se preprosto ne držim tega.

Ženske, kako lahko spite v nogavicah? Razumem, če nekje sredi poti proti domu v nič kaj zavidljivem stanju obupaš in zadremaš ob robu ceste, potem je povsem razumljivo, da spiš tudi v čevljih. Ampak, doma, v postelji? Nikoli razumel, bom pa vesel, če se kakšna odloči za pojasnilo.

In to, da sem avgusta odločil, da do avgusta naslednje leto naredim s kolesom 5000 kilometrov, je ostalo zgolj prazna obljuba. Do sedaj. Ker sem se med branjem bloga edinega blogerja, s katerim sem kdaj sedel ob pivu (in to ne le ob enem…) spomnil, kaj mi je tedaj rekel. Tako da Marko, priprave se začenjajo. Pa ne bom preveč napisal o tem ter mu pustil, da bo sam povedal, ko bo primeren čas za to.

Bo dovolj za ponedeljek? Bo, bodo rekli vsi hejterji, ki me ne marajo. Pa ne, oni sploh niso prišli do konca bloga…

7 Thoughts on “Move-member

 1. Bi si pa ja celi november pusto brke rast. 😀
  Trgovci so pa fukjeni ja, čez par let bojo res julija,avgusta že meli vse okrašeno.

 2. Aha, potem moram spet začet kadit, če hočem da moje mustače porumenijo? No, na kapučino pa mi ne bo težko šaltat. Škoda, da se nisi uspel kosmatit do konca meseca, a zavoljo ženske, razumem 🙂

  Okraski, pri nas na dolenjskem nas s tem posiljujejo že od sredine oktobra. Se mi zdi, da bo božič že jutri!? Jebela cesta in marketing. Potem se pa sprašujejo zakaj ljudje decembra, vsaj konca, ne jemljejo več praznično?

  Ja, z vinom se da kar kvalitetno napit 🙂 kar se pa kolesarskih podvigov tiče, ti želim veliko uspeha, da se da hejterjem še malo materiala 🙂

 3. Podplat on 19. novembra 2012 at 15:24 said:

  Maček je manjši, ali pa ga sploh ni, če med popivanjem ne kadiš. Si vedell, da tisti, ki jim orija rdeče vino raje pijejo Laško kot union, ki ga raje konzumirajo pivci belega vins.

 4. Pero dont vori….bom ja z reševal še tvojo brkato odpoved in pustil brke do novega leta…. 🙂 uh, ampak se mi prav smili tisti semafor, da ni kazal rdeče….;)
  za okraske in jelke že v novembru, pa so trgovci pri meni že dosegli učinek – sploh jih ne opazim več, tudi če bi bili nakranclani tako vsak dan v letu…..kolesu pa lahko mirne duše privoščiš zimski medvedji spanec,,,,boš že po februarju prehiteval še po desni….. 😎

 5. Podplat on 20. novembra 2012 at 10:09 said:

  Movember no ja ena pozitivna ubožena stvar iz tujine, ker me jezi, da se očetovski dan nikakor noče prijeti, medtem ko je materinskih in ženskih dnevov kolikor hočeš.
  Okraševanje je bilo najboljše v rajnki državi, ko se js to počelo v decembru. Še prej pa je. Bil 29. November in ponavadi skoraj teden dni prostega.

 6. Joj, zakaj ženske vedno prisilimo boljše polovice v tako nespametna dejanja, kot je britje brkov, četudi so te v dober namen? Lej po pravici, tvoje brke mi res niso všeč, samo namen je pa izjemen!

  Misli o prezgodnem okraševanju bom prihranila, lahko pa ti povem, da je spanje v nogavicah namenjeno temu, da te ne zebe v noge. Nimamo vse termoforja (beri: moškega), ki bi nam jih grel. In tako se “znajdemo” same. 🙂

 7. ((((Ženske, kako lahko spite v nogavicah? Razumem, če nekje sredi poti proti domu v nič kaj zavidljivem stanju obupaš in zadremaš ob robu ceste, potem je povsem razumljivo, da spiš tudi v čevljih. Ampak, doma, v postelji? Nikoli razumel, bom pa vesel, če se kakšna odloči za pojasnilo.)))))
  Peter duhovito in ljudsko napisano . Kar se pa tiče ženskih nog v nogavicah v postelji , je moj prijatelj ugotovil , da zato ker jih imajo pod “ničlo” !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation