Potem, ko se mi je začelo rahlo mešati ob poplavi vseh informacij, kaj vse bodo naredili glede varčevanja, kje bodo dvignili cene, kje jih ne bojo spustili, kje ne bojo dvignili plač (ker jih itak ne bodo nikjer), ter kako moramo živeti, da bodo oni imeli še več, vsi ostali pa si niti dva dni starega kruha ne bodo upali privoščiti, sem začel s pisanjem.

Napisal sem take stvari, da sem se jih ob ponovnem branju ter popravljanju odločil zbrisati. Ker bi preveč ljudi pljuvalo in govorilo o tem, obenem je vseboval zapis toliko kletvic, da me še najbolj komunističen medij ne bi objavil. Nekaj tednov nazaj mi je RtvSlo skenslal blog, in to dvakrat. Ker sem ga pač dvakrat objavil. In če vam povem katerega, se boste smejali, jaz pa sem si mislil samo wtf. Sicer pa, če se bo to zgodilo ponovno, bom podrobneje opisal, oziroma boste že v kratkem izvedeli. Ampak ne danes. Danes sem jezen.

Potrebujemo patrije. Nove. Ker so stare očitno neuporabne, ker je bilo, odkar jih imamo, toliko vojn, da smo vse razbili. In nimamo nobenega kleparja in mehanika, ki bi vse to malo pošvasal, pokital in pofarbal. Ne, potrebno je farbati nas, da bomo verjeli, da nam bodo patrije dale… ja, zmagali bomo definitivno, če bo vojna. Pizdo materno, ej. Ljudje so brez služb, nimajo kaj jest, otroci hodijo v šolo z lanskimi zvezki, katerih niso popisali do konca, upokojencem dajete vedno manj, rekoč, kaj pa oni rabijo, dvignete davek na rezano cvetje, da nekdo mami ne bo upal za materinski dan niti jebenega šopka podariti, vi pa se greste ne vem kaj in izustite, da rabimo nove patrije. In dvignete provizijo ob dvigu na bankomatu. In bencin redno dvigujete. Kaj vam ni jasno?

Začel sem premišljevati, da bi odšel. Kot so to naredili nekoč in kot, očitno bomo morali tudi mi. Oditi. Švica, Avstralija, Amerika, magari Južni Sudan. Dajem rišpekt vsakemu, ki se je za to odločil in šel, čeprav vsi vemo, da je jebeno. Moraš imet neki denarja, da si to lahko privoščiš. In če si lastiš samo dvojne kavbojke, tri srajce, tri pare štumf, od katerih je en par bele barve, osem let star avto, za katerega si lani odplačal lizing in prenosnika ter mobitel, kako boš šel? Kredit? Resno, rišpekt dam vsem, ki bodo šli, celo Sandri Auer.

In potem preberem še objavo kakega devetnajstletnega modela, po možnosti z ne ravno avtohtono končnico priimka, kako napiše na fejsbuku nekaj v stilu »bo treba it na ulce«. Pejdi. Kdo ti brani. Ne sam govort pa pisat o tem. Potem pa izgovori, češ, ne bom šel sam, kdo gre z mano? Organiziraj, uredi in pejte, ane. Ja, to je pa preveč zame. Ok, pol pa ne seri in ne govori, kaj je treba naredit, ker potem si ravno tak kot tisti, zaradi kogar bi ti šel na »ulce«, pezde malo.

Ok. Veste, da o politiki ne pišem rad. Zato tudi malokrat sploh omenim vse, kar je povezano z njo. Če že, je v bolj duhovitem smislu. Ampak tole me je res vrglo v zrak. Okej, ne smem več. Vendar mi ne gre iz glave. Tako lepa dežela, pa tako grdi ljudje jo vodijo.

Skoraj bi bil čas za alkohol. Ampak potem bi zdržal manj kot en teden…

In ker se že dolgo nisem nikomur zahvalil, se danes zahvaljujem vsem bralcem, ki me prenašate, vsem, ki si vzamete minuto časa in napišete kak komentar, posebna zahvala pa gre soblogerju Don Marku, ki je napisal povsem realen blog o meni. Samo zaradi takih stvari sem še tu.

Imejte se lepo, se javim naslednji teden.

2 Thoughts on “Partija. Pardon, Patrija

  1. Pero, zakaj bi pa odšel….kalibre tvojega kova rabimo tukaj…..za pozive odhoda na ulico pa se ne sekirati preveč…..v tej fazi je pomembno, da se ljudje osveščajo tudi na takšen način z pozivi…..kdor ima rad to našo malo podalpsko bo zagotovo tam, ko bo prajm tajm, če ne prej, ko se bo začela sezona referendumov…..
    hvala pa še 1x za zahvalo…..kot sem že rekel – vsakemu, kar si zasluži….in to vedno brez dlak na jeziku……itak veš, kako se to dela….. 😎

  2. Lej Pero, cenzurirat te je treba, lej kakšne pišeš 😉

    Sicer pa bolj realno ne gre, ker tako sranje, kot se trenutno dogaja in nezadovoljstvo tistih, ki so bili večni optimisti, je odraz časa, v katerem živimo. To pa ne gre nikamor …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation