Naj se postavim v vlogo trna v peti: ne, ne berete me zadnjič letos. Sploh me ne berete zadnjič v življenju. No, to je odvisno od vas, ampak javljam se definitivno ne zadnjič. Torej, danes je pravi dan prekurcati določene stvari, dogodke, ljudi. Ker potem bomo stopili v čas miru in ne bo se spodobilo okrog božiča kleti in se pritoževati.

Da pridemo do konca debati o snegu na avtocesti. Bilo je še pa še statusov na fb, da so ljudje potrebovali 5 ur iz enega konca na drugega, potem so mediji postavili normo 8 ur in od tistega trenutka so vsi pisali, da so čakali osem ur. Po štirih dneh se v nekem komentarju oglasi ženska, ki je čakala devet ur. Pa pizdo materno, to ti pišeš samo zato, da bi bila drugačna od ljudi, ki se pritožujejo, ker so čakali sedem ur? Si prespala najstniška leta in se sedaj pri štiridesetih počutiš kot devetnajstletnica? Vsi, vsi pišejo, da so čakali toliko ur, a ti, samo da bi se še bolj smilila, napišeš devet. No, meni se smiliš. Halo, Vojnik?

Potem. Spet primer iz FB, ko je ena izmed deklet napisala, da je trajalo pol dneva, da so se cestarji peljali mimo hiše in očistili cesto. Take bi jaz kar streljal. Ok, si ženska, mati dveh otrok, zdrava, imaš službo, moža, ki ima službo ter dva avtomobila, nimaš pa volje, da bi prijela lopato ter si skidala vsaj pred hišo ali pa tistih 40 metrov poti, da bi lahko prišla do splužene ceste. Takim bi bilo treba naročiti dnevno pošiljko snega cca 15 cm samo na tvojo pot, vsak dan, tudi poleti. Ko pa se nehaš pritoževat, bo tudi sneg nehal padati na tvojo jebeno pot, pizda.

Da pomirimo živce: letos bo konec sveta, tako da mi ne bo treba poslušati petard, menda pa se potem sedmega februarja svet spet začne. Juhu. Upam, da brez vlade in tistih bebčkov v parlamentu. Sicer pa sem lani napisal tole o petardah in do letos se moje mnenje ni kaj preveč spremenilo. Če se je že, se ni na bolje. Še vedno bi vsakega, ki odvrže petardo med ljudi, k živalim ali nekam, kjer le ta povzroči materialno škodo drugemu, ne petardemetajočemu človeku, mahnil na gobec. Nasplošno, ne štekam ljudi, ki vržejo petardo psu. Mački. Dio bono, sebi jo daj pod nos in naj ti tam poči. Prav zaradi takih premišljujem o tem, da bi ob decembrskih večerih nosil s seboj bejzbolsko palico in samo tolkel. Vem, nasilje ni kul, ampak sej so sami iskali batine. V kolikor pač ne smem tepsti metalcev petard v okolje, kamor petarde pač ne spadajo ter pod noge ljudi in živali, jim lahko iskreno zaželim en pokvarjen božič ali eno nesrečno novo leto brez prstov, brez sluha in s kako opeklino. Preden bojo vrgli naslednjo, bodo premislili. Zato polagam na srce, tako kot lani: jaz sem frajer, jaz sem car, za petarde ni mi mar. U, dobro mi je to ratalo.

Za konec, hmm.. ne vem, če bi napisal še kaj, ampak vseeno. Vesel bom, če bodo kaki ljubitelji živali to delili, nasplošno bo zame največje darilo, če jutri, ko pogledam obisk, skočim od veselja do stropa. No, niti ne bo darilo, če bom z glavo prebil strop in se znašel v sosedini sobi. Ali pa, če bo naga.

Dovolj duhovičenja, kam gremo za silvestrovo? Vprašanje, ki me vsako leto od sredine oktobra naprej spravlja v obup. Ker prvič, nisem človek, ki bi moral vnaprej planirati nek prehod iz enega meseca v drugega, z dodatkom prehoda v drugo leto. Ker mi je to le navaden dan, ko se gre zvečer ven, se pije, se nekaj poje, se zabava in se ima drugi dan slabo. In drugič, ker me določeni vprašajo samo zato, ker jih v bistvu ne zanima, ampak izpadejo boljše med ostalimi skupnimi kolegi, ker lahko rečejo ”Filec gre pa…” in se tako počutijo boljše, ker oni vedo, kam grem, ostali pa ne.

Še ena stvar: človek, ki na Bolhi oddaja oziroma prodaja psa zaradi nakupa novega. Kaj tebi ni jasno? Misliš, da je pes igrača, ki jo zavržeš, ko se naveličaš? Kaj boš z novim psom, ko se ga naveličaš? In če ga nihče ne vzame, ga boš pustil hirati priklenjenega na verigi nekje v gozdu? Povem ti, isto kar delaš ti s psom, bi jaz s tabo. Ti nisi človek, ti niti žival nisi. Ti si gnus. Ti si budalo, ti si nula. Ničvrednež. Upam, da nimaš ne žene in ne otrok. A otroka boš tudi dal komu za male pare, ko se ga naveličaš? Še enkrat, halo, Vojnik? Upam, da bo pes dobil novega lastnika, takega, ki bo skrbel zanj in se ga ne bo naveličal.

Naj bo za tokrat dovolj. Imejte se lepo, se vam javim še dvakrat letos.

2 Thoughts on “Pes na bolhi, petarde in sneg

  1. Ko sem brala blog mi je šlo cel čas po glavi “Ejga Pero, relax” 🙂 Res, za lastno dobro …

  2. Vau.
    “Prav zaradi takih premišljujem o tem, da bi ob decembrskih večerih nosil s seboj bejzbolsko palico in samo tolkel.” – sem takoj zraven.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation