Čisto zanalašč sem se za nekaj dni odpovedal blogu, da mi le ne bi bilo treba pisati o vsem, kar se dogaja v tej naši mali državici. Ampak sem se na koncu odločil poskrbeti za mojih šest rednih bralcev, ki jih pač ne morem pustiti čakajoč na moja modrovanja. In dotaknil se bom samo ene teme, ker je dovolj zanimiva, da bomo lahko o njej govorili dolgo v prihodnost.

Torej, Janezek je dobil grozilno pismo. In, naj mu spečem torto? Je to bilo potrebno objavljati povsod, kajti nekaj nas je pa le, ki nas to ne zanima. Kot nas ne zanima ničesar drugega o komerkoli, ki se s politiko ukvarja. In zdaj je treba sočustvovati z Janezkom, ki mu je nekdo napisal, da ga bo ubil? Svašta. Grožnja je že tako sama po sebi mehka in se jo je vsaj v moji družbi večkrat uporabljajo, kot na primer: če se dotakneš moje ženske, te ubijem. Pa si jo prijel za roko in ni bilo nič. Potem spet, predvsem pri zaljubljenih najstnicah: če me jutri ne bo pogledal, se ubijem. Če mi ne vrneš lip glosa, te ubijem. In v službah: če ne bo jutri to in to narejeno, te ubijem. Ter doma: če razbiješ tanov avto, prisežem, da te ubijem. Realno, pisana beseda izgleda veliko bolj grozeče, kot izrečena. Valda. Če ne bi imel Janezek okrog sebe varnostnikov, bi mu lahko še kdo rekel, ampak ker je nedostopen, se da preko njega komunicirati preko pisanja. In to je seveda potrebno obesiti na zvon in o tem razpredati. Vemo, da najboljši politik je mrtev politik, vsaj v Sloveniji. Edino Urške bi bilo pa škoda. Ker si zasluži še par let in par drugih stvari. Ja? Ja. In s tem končujem debato o Janezu, ker kar sem imel povedat, sem povedal. Politika je kurba in o njej ni vredno izgubljati besed.

Potem je tu še en model, ki si zasluži kreganje. Stefan Hozjan. Vsaj tako je napisan in naveden kot avtor osmerosmerke v izdaji Obrazov – križanke. To je tisto, ko je treba prečrtati navedene besede, da se dobi ven geslo. No, rešil sem dve in pri obeh odkril kup napak: nekje ni bilo vpisanih pravih iskanih besed, drugje so bila še skrita imena, ki sploh niso bila med iskanimi besedami. Sicer sem človek, ki večkrat kupi križanke, ker so preprosto prava stvar za ohranjanje spomina in še čas z njimi hitreje mine. V glavnem, če bere kdo to, ki je pri Obrazih, jaz vaših križank ne kupim več, če bo tale model še sestavljal za vas.

Razlog, da se nekaj časa nisem oglasil, je tudi tal, da sem bil na vikendu. V popolni izolacijo od vsega. Elektrika sicer je, ravno toliko, da si prižgeš luč, vece ravno toliko, da si lahko obrišeš rit in signala ravno toliko, da si nedosegljiv. Zakon. In da te nihče ne moti, je sploh neprecenljivo. Tako sem čas preživljal v sprehajanju psičke in brez da bi iskal kaj posebnega, sem na sobotno dopoldne odkril samoten žomf. Voda sicer zelo mrzla, vsaj zame, je pa štirinožna frendica suvereno zakorakala vanjo. In nekako ni hotela ven. No, meni in Petri se tudi ni nikamor mudilo in smo čepeli tam kako uro. Stanje duha tisti moment: počutil sem se kot v pravljici. Zeleno, voda, živa bitja, ki so mi pri srcu in tišina. Le zvok vode, ki je čez mah počasi kapljala v žomf. Slike:

In ob vsem tem je edina neživa stvar, ki mi je pri srcu paket tobaka in fake allstarke. Kot sem že nekoč rekel, ker daš zanje deset evrov in te boli kurac, če se ti po enem tednu stržejo. No, meni se v enem letu še niso. Pozor: naslednja slika zopet kaže nekaj kože avtorja. S pregledom do sedaj objavljenih slik boste oboževalke v prihodnosti lahko sestavile poster.

In začel sem ponavljati za drugimi blogerji. No, vsaj za nekaterimi. Ker se mi ne da vsake toliko pisati o tem, koga berem, sem se odločil tudi sam postaviti imena in linke nekam na stran. In sem. In tisti, ki vas redno berem, ste tam. Po abecednem redu.

Suša je, a vseeno poskrbite, da bodo vaše živali imele dovolj pijače.

One Thought on “Point zapisa: oddih na vikendu

  1. David on 21. avgusta 2012 at 0:01 said:

    Mislim jebeš politiko, dokler pri nas ne bo prišel na oblast človek, ki je vsaj malo podoben francoskemu predsedniku, ki je v dveh mescih sfukal vse in naredil tako kot mora bit, bo Slovenija pač dobesedno v pizdi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation