Dejstvo, da se je začelo poletje, je vsem že znano. Sicer bo potrebno na tisto, koledarsko še malo počakati, ampak, kar se vremena tiče, je poletje. In, negodovanje.

Tako sva se včeraj popoldne s predrago odpravila na morje. Misleč, da bova od tega kaj imela. Iti popoldan na morje in se zvečer vrniti, je skoraj isto kot imeti navideznega prijatelja. In ko sva videla kvadratne kilometre pleha, ki so se valili proti naši obali, naju je minilo in sva zavila v Kozini na sladoled, nato pa še v škocjanske jame. Pa čeprav nisva šla daleč, samo do razgledišča, kjer sva pljuvala v prepad, se čudila čudesom narave in sproščeno kadila na kamniti klopci. Ter opazovala poštarčke. Ne poznam njihovega pravega imena in verjamem, da tudi vi ne. Mogoče se vam niti ne sanja, o čem govorim. To so pikapolonice z robovi, ne vem kako se drugače izraziti. Eh, sliko prilepim, pa bo.

In to je bilo to, kar se je zanimivega zgodilo. Ampak posvetimo se raje tistim, ki se odpravijo v nedeljo na morje in zvečer nazaj domov. Običajno so to ljudje, ki si lahko privoščijo, obenem pa se jim ne gre toliko za to, da namakajo belo rit v vodo, ampak za to, da se kažejo od odhoda od doma, do prihoda domov. Seveda v soboto ali nedeljo dopoldne operejo avto, da se lahko v kolonah pražijo vsaj v čistem avtu. Ko pridejo domov so sedeži polni švica in če imaš konja, ga lahko spustiš v avto, da poliže vso sol iz sedežev. In važno je se razkazovati: kljub klimi imeti odprta okna in s komolcem sloneti na vratih, obenem pa nabijati dolgočasno različico housa ali kak rave. In imeti na nosu tista velika očala, izpod katerih se ti vidi samo spodnja ustnica. Neprecenljivo je imeti ob sebi sitno črnolasko ali blondinko, že srednje zagorelo, ki se nenehno pritožuje, da zakaj je taka kolona. Evo ti odgovor: zaradi takih, kot si ti, pizda. Ljudi, potrebnih štiri minute morja in dve uri vožnje, samo zato, da se lahko jutri pohvalijo, da so bili na morju ter da je bila gužva in da je pomočila nogo v vodo do pet. Joj, bi streljal.

Rešitev? Pojdi na enodnevno namakanje med tednom. Sreda, recimo. Aja, ne moreš, imaš službo. Sto trideset tisoč Slovencev jo bi tudi imelo, ti pa si tako zelo prifuknjena, da moraš ravno na nedeljo na morje. Pička ti materna ej. In rave. Tak gušt mi je, da recimo pridem zraven kakega fiata punto letnik 97, v katerem sedijo štiri pičkurine pri dvajsetih in nabijajo rave sredi zastoja, kot da je to nekaj vsakdanjega in skrajno nemotečega. Evo dva komada, ki jih jaz navijem do konca, če se slučajno znajdem v takem primeru.

In tega bo tudi to poletje na naših cestah preveč. Ampak, ne zame. Ne grem se pražit na nobeno plažo letos na nedeljo. Ne mislim se počutiti kot sardina v piksni Delamarisa. Jebeš.

In ker je ponedeljek, je potrebno spet napisati minuse in pluse tedna.
Plus tedna: vročina. Ker lahko sediš pod senčnikom, piješ pivo in si ogleduješ na pol nage dekline, ki šetajo mimo.

Minus tedna:vročina. Ker te zdela bolj kot najboljši seks v misijonarskem položaju. In ker če še tako malo delaš na soncu in si vsaj malo obložen z mastjo, skoraj čutiš kako se ti cedi majoneza izpod pazduh.

In še opozorilo za ljubitelje živali: tudi te potrebujejo vodo, tako da še enkrat predlagam, da se uvede živalsko policijo, ki bi nadzirala, kateri psi so privezani s ketno brez možnosti sence, vedno sveže vode in človeške ljubezni. Velja tudi za druge živali.

2 Thoughts on “Poletje

  1. Uuuu, poštarčki 😛 Pa big like za komada 😉

  2. hehe, a to se ti buniš nad turisti, ki so prišli k nam na morje pred tabo….. 🙂
    ej, ne se zajebavat s takšnimi pozivi, da naj grejo na naše morje med tednom….ker domačini smo se komaj skozi leta navadili, da šminkerski šmekerji okupirajo Obalo čez soboto in nedeljo, pa takrat ubiramo skrite lokacije, za malo miru, ki ga imamo drugače dokaj čez teden…..me pa malo čudi, da nista ubrala po stari cesti in švignila mimo kolon…..
    no ja, še vedno imaš možnost preskočiti kolone, če si omisliš status izrednega prevoza…..čeprav je očitno, da sta se imel alepše v družbi poštarčka, kot pa da se fajtala za svojih 37 cm našega Adrijatika…. 😎

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation