Razmišljam, premišljujem, tuhtam, študiram in ne pridem nikamor. Sem prebral nekaj blogov in zapisov, kako povečati obisk bloga. Pa jih grem kar ponoviti.

Prvi je tag. Strokovnjaki pravijo, da je treba dati ključne besede v tag, saj te potem google prej najde. Se strinjam, toda zakaj nekateri dajo v tage skoraj celoten blog? Moram poskusit, če to res pripelje obisk. Seveda lahko damo v tag tudi nekaj drugega, o čemer sploh ne pišemo. In tako zavajamo bralce.

Drugi. Pisanje o politiki. Pa za kaj za vraga svetega, bi morali vsi pisati o politiki, kot da jih še ni dovolj? Vsak napiše svoje mnenje, nekateri bolj drzni napišejo kaj več in s tem dobijo obisk (varianta, a si vidu kaj je un napisu, bejž pogledat). Moj blog je ljudem prijazen, zato ne pišem o politiki.

Tretji. Poznavanje najbolj iskanih besed. Kot recimo Jan Plestenjak. Če to tagam, bo gotovo nekdo prišel na mojo stran, torej je najboljše, da napišem blog o njemu. Prisiljeno, prepisano od kje drugje, samo da je.

In še pa še bi lahko naštevali. Naj povem, da sem prejšnji teden z blogom o Titu, katerega avtor niti nisem jaz, temveč sem dobil po mailu, dosegel rekord dnevnega obiska. Priznam, tak obisk bi si želel vsak dan, ampak je težko. Včasih napišem blog in pride sto ljudi, včasih moram napisat dva, da pride sto ljudi, včasih pa ne napišem nič in jih pride vseeno devetdeset. Zanimivo.

Sicer pa se takoj na začetku vidi, zakaj je nekdo tu. Eni prav tekmujejo, da bodo imeli čimveč obiska. Zato delajo ustrezne reklame, čeprav je kvaliteta pisanja na nivoju predšolskega otroka. Moj cilj je drugačen. Ne glede na obisk imam namen pisati kvalitetno. Pa tudi če bo sranje, bo kvalitetno. Ne ciljam več na obisk, čeprav ga spremljam, ampak se ne bom trudil, da bi bil višji. Od tega nimam nič, razen dobro se počutim, ker vem, da me veliko ljudi prebere. Ampak zakaj ne bi ostal zvest tistim štiridesetim obiskovalcem in bralcem ter vsaj njim ponudil kvaliteten zapis? Ne, ne bom se dal na politiko, kot sem že napisal, ne bom pisal o znanih Slovencih in ne bom postal rumen. Ostajam pri tem, kar delam sedaj in z le malimi popravki.

Sedaj namreč lahko že povem. Konec meseca pride nova kategorija, v kateri bomo naredili kratek pregled preteklega meseca. Nekaj idej je še bilo, ampak sem jih kaj hitro zavrgel, saj je preveč dišalo po tračarskih novicah. In vse to z namenom, da bojo bralci zadovoljni. Seveda pa sprejemam tudi komentarje na email in facebook ter predloge, kaj bi želeli in kaj ne.

Obenem obveščam še, da bo ta vikend in naslednji manj objav. Da se ne bo slučajno kdo ustrašil in mislil, da sem prenehal s pisanjem.

Imejte se lepo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation