Vsi poznamo tisto, ko kao blazno zaposleni ljudje vedno jamrajo, da nimajo časa. Greš? Ah, nimam časa. Kaj pa če si ga vzameš? Hmm…

Razlogov je več. Prvi je neorganiziranost. Zakaj si enostavno ne rečeš, to uro v dnevu bom ob torkih porabil za druženje s kolegi, ob sredah za ogled filma, ob četrtkih pa za likanje? Pa ne mi govorit, da ni možno. Vidim pri ljudeh, da bi marsikaj storili, pa jamrajo, da jim zmanjkuje časa. Kaj pa če bi tisto jamranje nadomestili s tistim, kar imate za storiti? Tudi pridne, delavne ljudi poznam, ki bi lahko še kaj zaslužili, če bi se znali organizirati. In najhujše paciente, ki oddelajo v pisarni osem ur, nato pa od 16 do 20 ure sedijo na pijači in nekomu očitajo nekaj v smislu ”ti lahko imaš denar, saj si privatnik”. Pa jebi se v božjo mater, vidiš me, ko pijem pivo, da delam dvanajst ur dnevno pa ne.

Drugi razlog je največkrat nezainteresiranost. Predvsem nam, tipom, se je verjetno v mladosti velikokrat zgodilo, da smo se zagreli za kako deklino, preživeli skupaj večer, nato pa se je naslednji dan izmikala z izgovorom, da nima časa. Ej, pa ne tega počet. Zakaj se enostavno ne reče, da ti nekdo ni všeč, da ti ni do druženja z njim, ne pa dajati nekega lažnega upanja? Takrat sem vsako, ki mi je tri dni govorila, da nima časa, enostavno zavrnil z odgovorom, da večno je ne bom čakal, konec koncev mi pa tudi ni ravno všeč. Pa tudi če mi je bila. Ampak, morje je polno rib in planet Zemlja je poln boljših punc.

In iz najstništva nazaj v realnost. Veste, da za nekaj evričev mesečno vsake toliko napišem kako erotično zgodbo za Erosplet. In da se je tam marsikaj spremenilo, kaj bo iz tega nastalo, pa boste izvedeli kaj kmalu. Sicer ne danes, ampak ko bo. No, in dela je čez glavo. Toliko, da sem se zalotil, da dnevno delam po dvanajst ur. In vseeno spim zadovoljivih sedem ur. Ob tem imam vse ostalo narejeno, se družim, grem ven, igram poker in šah, berem, gledam film, seksam in rešujem križanke. Normalno grem v službo, pojem kosilo, pogledam poročila. Kako za vraga svetega zmorem vse to? Enostavno. Red mora biti, tako pri delu, kot pri osebnih stvareh.

In da je vse poštimano tako kot mora biti, mora človek imeti redne delovne navade. Sam se držim tega, da pogosto vstanem ob petih zjutraj, spravim nekaj hrane vase ter začnem z delom. Popoldne sledi nekaj časa za druge aktivnosti, nato pa nadaljujem z delom zvečer, nekje po 19 uri. Če se mi ne da vstati zjutraj, ali če je bila prejšnja noč naporna (in če je bil na obisku gospod Alkohol), potem vstanem pozneje, a tudi dlje v noč delam. Izjeme so vikendi, dopust, kak praznik, kar pa ne pomeni, da tisti dan ne naredim nič. Pa sem živ in mi uspeva.

Je pa res, da pride dan, ko sem totalno len. Vstanem ob desetih, cel dan ležim na kavču, buljim v tv in se smilim sam sebi. In grem spat ob devetih zvečer. In če se tudi vam kdaj zgodi tako, naj vam povem, da s tem ni nič narobe. Je pa narobe, če se to zgodi petkrat na teden.

A bi še kaj rumenega za konec? Ali kaj političnega? To lahko. V glavnem, smilijo se mi vsi tisti, ki so hoteli kandidirati za predsednika. Pa nekateri sedaj podajajo razno razne pravljice, zakaj jim ni uspelo. No, nekateri so jih že prej. Moniki Malešič namreč ni bilo verjeti besede že od prvega trenutka, ko je odprla usta. Zakaj, presodite sami. Ladislav Troha pojoči major, je tokrat napadal iz ozadja, ampak brez posluha. Niti za back vokale ne. In da se s preteklostjo ne gre kaj preveč ubadati, je dokazala Martina Valenčič. Dejansko je ona s svojimi slikami najbolj natančno pokazala stanje večine državljanov čez približno dve leti. Takrat bomo namreč kot ona, goli in bosi. Tisti, ki nismo že sedaj.

Dovolj za danes? Ne, preveč. Lepo se imejte.

2 Thoughts on “Red je red!

  1. sokol on 18. oktobra 2012 at 21:46 said:

    Vse kar si zgoraj napisal imaš prav. Bi pa še nekaj dodala, vedno pa ne mora biti vse po predpisih. Pridejo dnevi, ko ti drugi dejavniki zmešajo bijo ritem. Verjemi testerano. In takrat lahko rečeš da ni časa. 🙂

  2. Jap, tisti ki konstantno govorijo, kako nimajo časa, so tisti, ki ga imajo absolutno preveč. Itak je že splošno znano, da bolj ko boš zaposlen, več boš naredil … Vse se da zmenit, 24ur na dan dejansko ni tako malo. Čeprav mi ni čist jasno, kako je že skoraj petek in kam je šel ta teden 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation