Ena izmed neprecenljivih stvari je meni tudi ta, da se po pivskem večeru zbudiš relativno dober, pogledaš uro in vidiš, da je šele šest. Ker se lahko brez kapljice slabe vesti obrneš in potegneš spanec do osmih. Ali dlje. Ampak o tem bom bluzil kdaj drugič, danes je na vrsti drugi del priročnika o zvijanju tobaka. Prejšnjič smo spoznali predmete, ki jih potrebujemo, da naredimo kvaliteten zvitek, danes pa spoznajmo še potek, kako do tega zvitka priti.

Torej, vzamemo strojček in vanj položimo filter, kot kaže slika.

Nato položimo vanj tobak, rahlo potlačimo s prsti in zapremo. Tale ”rahlo” gre meni na živce, saj v določenih navodilih nikoli ne veš, za koga je koliko rahlo… vseeno priporočam, da naredite to z nekim občutkom. Nato strojček zaprete. Še slike:


Ko pokrijemo tobak oziroma ko zapremo strojček, s palci potegnemo proti sebi valjčke, ki zvijajo tobak. Dovolj je, da se potegne trikrat, da se lepo razporedi tobak. Pravijo, da večkrat kot zavrtiš, slabše rata, ker se tobak bolj zbije. Sam nisem še poskusil, ker se mi običajno ne da zavrteti več kot petkrat. Slikovna navodila:

Nato vstavimo rizlo med valjčka, spet porolamo k sebi, toliko da ostane zunaj le še tisti del rizle, ki ima lepilo. Oslinemo, da se zlepi ter zavrtimo do konca. Ko izgine celotna rizla, zavrtimo še približno trikrat ter odpremo. Zvitek je pripravljen.

Nato nas čaka še tisti, najbolj uživaški del. Prižiganje in kajenje.

In vodiča po napotkih za zvijanje je konec. Seveda je potrebno omeniti, da kajenje resno škoduje zdravju, sploh pozimi, ko moramo sedeti zunaj. Vsaj takrat, saj poleti nekadilci prav tako zasedejo terase, da se mi kadilci nimamo kam dat. Ampak da bom zaradi tega prenehal s kajenjem, to pa ne. Če v eni stvari uživam, bom to počel do smrti ali še dlje.

In, če sem vedno trdil, da se ne bom nikoli pokazal v blogu in sem to prekršil s predzadnjim blogom pred mesečno pavzo, ko sem se delno pokazal, se to danes nadaljuje. V slikah lahko vidite moje palce in kazalce, del nosu ter del brade. ampak to je bolj za punce, saj imam cel kup oboževalk, ki si želijo videti pravega Filca. No, vsaj predstavljam si tako. Dejansko ni nikogar s to željo.

In to je to. Do naslednjič pazite na kradljive srake, ki po barih kradejo vžigalnike in uživajte v prvem trenutu namakanja nog v morje letos. Še nekaj sem hotel napisat, a sem pozabil.

3 Thoughts on “Rolling Drugič

  1. Ne se dat, vse nekadilce sterat v klimatizirane prostore kjer imajo čiat zrak! Sej konec koncev so si tega želeli. S tega vidika podpiram kadilce, pa čeprav sem postal nekadilec.

    BTW zelo lep prikaz zvinanja z mašinco. Sem jo pred leti imel, pa so bli vsi ‘cigareti’ bolj čudni in sem takrat šaltal nazaj na prave 🙂

  2. tako ja, z občutkom je treba delat….to je obred razkošja časa in užitka…..samo ne razumem ravno, ok pustimo zimo, zakaj bi kajenje škodilo zdravju, če pa ženske tako vneto pušijo…. 😎

  3. Peter Filec on 20. junija 2012 at 16:33 said:

    Žensko pušenje škoduje predvsem moškemu zdravju… Nekatere to naredijo tako dobro, da človeku potegne rjuho v … (pustim domišljiji prosto pot), da je potem že nevarno…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation