Tisti štirje redni bralci mojega bloga se verjetno spominjajo, da sem nekoč, v preteklosti imel kategorijo KxFaktor, kjer sem vsake toliko predstavil kakega nadobudnega talenta iz področja glasbe oziroma tudi iz kakega drugega. Le enkrat sem objavil priredbo enega bolj znanega komada, predvsem zato, ker samo enkrat se mi je zdelo to smiselno.

Da smo Slovenci nadarjeni za glasbo, je splošno znano dejstvo. To se kaže na vseh mogočih prireditvah, kjer je zabavno celo fuširanje neuglašenega partizanskega pevskega zbora, od še ne vsega doumljivih obiskovalcev vrtca, vaških pijančkov s harmoniko in violino, do znanih estradnic, ki na plejbek odpirajo usta ob tujih pesmih. Znanje angleščine za zadnje ni pogoj. Dovolj je, da so dovolj samozavestne, da se sramotijo na odrih širom države. Ampak ni point v temu.

Potem, ko je Youtube postal odskočnica vsakemu, ki se mu ljubi s tem ubadati, je naraslo tudi število bolj ali manj posrečenih izvedb in priredb različnih pesmi. In če najdemo že gangnam stajl slovenskih avtorjev tako v plesu, kot tudi v petju, celo v našem jeziku, potem vemo, da smo pravzaprav večinoma posnemovalci. In običajno se zgražam ob takih posnetkih, poskusih všečnosti in pozitivnih mnenjih na negativne komentarje.

Čeprav rubrika KxFaktor ne obstaja več, sem se odločil tu nalepiti slovensko verzijo znanega komada. Z razlogom, da me je ta posnetek izmed približno stotih domačih, katere sem si v približno tednu dni ogledal, edini nasmejal. Ok, Pr Hostar spadajo v drugo kategorijo in so dejansko kul. Ampak tale spodaj je tudi zakon, smejem se in vrtim na hrbtu kot želva, če jo obrneš. Vsa čast Binetu, rešpekt.

3 Thoughts on “Talent Bine

  1. justin biber ima resno konkurenco…. 😎

  2. Tole je zabavno. Sicer tipo nima posluha, in posneto je grozno. Ampak zadeva je zamišljena super
    LP Mavrični

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation