Ok, torej. Podlegel sem nekaterim bralcem, ki so izrazili željo, da napišem blog o svojih podvigih enkrat tedensko. In ker se je treba prilagajati bralcem, čeprav ne vsem, sem se odločil, da rubrika ”Šport” ostane na tedenskem razporedu, ob torkih.

Jebeni december je za mano in tako sem z novim letom začel tudi z gibanjem, na novo. Stari blogi iz Športa nimajo veze s tem, mogoče le za primerjavo. No, z decembrom se je končala tudi preobremenjenost z delom, zdaj bo nekaj časa več možnosti za gibanje, tudi na prostem, saj nekako še ni zime. Končalo se je tudi s čokoladami, ki so bile prej dnevno na jedilniku, z gaziranimi pijačami, z alkoholom ter podobno telesu škodljivo tekočino.

Kot prvo, sem začel z vodo. Vsak dan jo spijem po liter in pol. drugega sploh ne pijem. Le enkrat tedensko dva pirčka, ker preizkušam različne sorte. A o tem kdaj drugič ali mogoče nikoli. Torej, voda. Potem so jogurti. Vsak dan, za zajtrk s kosmiči ali za večerjo. Potem je tu sadje. Jabolka, pomaranče, kivi. Banane, mandarine ter hruške. Vsak dan vsaj dva sadeža. Jebi ga, treba nekaj naredit zase. Seveda vsak dan, oziroma v kolikor je mogoče, kontroliram kilograme. Ne gre se tu za zgubiti veliko kilogramov, temveč je na prvem mestu predvsem boljše počutje in boljša pripravljenost. Kaj vem, če bo kdaj treba teci za roparjem ali pred organi pregona. Šala.

In sem se malo posvetil. Seveda se ne sme začeti na polno, se lahko človek poškoduje. Tako mi je v tem tednu, od torka do ponedeljka uspelo narediti 20 kilometrov sobnega kolesa, ki ga sovražim, ampak je zasilna izbira. Ko posije sonce, grem na kolo, v naravo. Tam se za manj kot 20 kilometrov niti ne oblečem v ustrezno opremo. Potem, čeprav priznam, sem bil tudi len, sem med neko mešanico teka in hoje, naredil 12 kilometrov. In tu se tudi konča. Sem si pa med vsem tem gibanjem precej zbistril glavo in če berete bloge prejšnjega tedna, boste to mogoče tudi opazili.

O planih pa ne bi. Ampak bom. Ta teden bo še malo delavni in bo treba biti nekaj časa v službi, ampak vseeno se bom potrudil narediti več. Recimo, vsaj trideset kilometrov na kolesu in dvajset hoje z dodatkom teka. Zdaj pa hitro delat, da ne bom zadnji dan delal vsega.

Lepo se imejte in se beremo spet v torek, vsaj v tej kategoriji. Pa čeprav je ta blog oddan na ponedeljek, ampak večina ga bo brala v torek. Tako je naneslo, ne morem si pomagat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation